Po několika ligových utkáních přichází na řadu v zápasovém programu Dynama znovu pohárový zápas. V rámci osmifinále MOL Cupu přijede na Střelecký ostrov FK Jablonec. Se soupeřem ze severu Čech jsme se utkali nedávno i na ligové scéně, kde jsme Jablonec porazili. O to samé se Dynamo pokusí i ve čtvrtek.

FK Jablonec

Jablonec do osmifinále postoupil díky vítězstvím nad Aritmou Praha a nad západočeskými Domažlicemi. První utkání opanoval náš čtvrteční soupeř jasným výsledkem 5:1, zářili zejména dvougóloví Chramosta s Aléguém. Ve třetím kole už se ale jablonečtí zapotili o poznání více. Od 34. minuty na hřišti Domažlic prohrávali, vyrovnat se jim díky gólu Náprstka podařilo až 6 minut před koncem. Utkání, ve kterém byl v sestavě Západočechů také exdynamácký Jonáš Vais, šlo nakonec do penaltového rozstřelu. V něm hned první kop neproměnil velezkušený stoper Václav Procházka. Na straně Jablonce se nemýlil žádný ze střelců a hráči v černozelených dresech tak splnili "povinnost“ v podobě postupu přes třetiligový celek.
Na ligové scéně zatím Jablonec získal o tři body více než Dynamo. Sedmkrát se se svými soupeři rozešel smírně, což ho činí vůbec nejčastěji remizujícím celkem v této sezoně. Nejlepším střelcem napříč všemi soutěžemi je s pěti brankami Jan Chramosta, nejlepším nahrávačem je potom se třemi asistencemi stoper David Štěpánek. Jabloneckou branku střeží Jan Hanuš, v dosavadních dvou pohárových utkáních ale chytal Vilém Fendrich.

SK Dynamo

Dynamo jde do zápasu s jednoznačným cílem postoupit. V tomto duchu se vyjádřil i trenér Marek Nikl: „Jednoznačně chceme postoupit, musíme se na zápas připravit. Případný úspěch by mohl posloužit i k tomu, abychom si zpravili chuť po posledních ligových výsledcích.“ Narážel tak na poslední ligové zápasy, ve kterých ani přes zlepšený výkon týmu Dynamo na body nedosáhlo. Jihočechům bude stále chybět několik zraněných hráčů. Zdeněk Ondrášek, Tomáš Zajíc i Samuel Šigut jsou mimo hru, do tréninku už se navrátil stoper Ondřej Čoudek. Na pondělní besedě s fanoušky trenéři zmínili, že by ve čtvrtek mohli nastoupit i někteří hráči, kteří doposud tolik příležitostí nedostávali.

S naším čtvrtečním soupeřem se utkáváme znovu po dvou a půl měsících. Naposledy jsme se se Severočechy utkali v rámci 7. kola FORTUNA:LIGY. Utkání, hrané rovněž na naší domácí půdě, skončilo vítězstvím Dynama 2:1. Ačkoliv se už v 6. minutě prosadil hostující Kratochvíl, zejména díky Allimu jsme skóre otočili. Nejdříve se po faulu na našeho nigerijského křídelníka prosadil z pokutového kopu Hora, následně po kličkované Patrika Hellebranda sám Alli vstřelil vítězný gól na 2:1. I přesto, že Dynamo dohrávalo déle než půlhodinu bez vykartovaného Ondráška, vítězství udrželo a připsalo si 3 body do ligové tabulky. Ve čtvrtek se Dynamo na tento úspěch pokusí navázat a postoupit přes Jablonec do čtvrtfinále MOL Cupu.

Poslední vzájemné utkání (F:L 2022/2023, 7. kolo) – 2.9.2023:
SK Dynamo ČB – FK Jablonec 2:1 (1:1)
Góly: 20. J. Hora z pen., 56. Alli - 6. Kratochvíl.
ŽK: Ondrášek, J. Hora - Tekijaški, Černák.
ČK: 50. Ondrášek.
Rozhodčí: Kotala - Kotík, Dresler - Machálek (video).
Sestava Dynama: Janáček - Broukal, Havel, Králik, Trummer - Čermák, J. Hora - Skalák (63. Adediran), Suchan (46. Hellebrand, 85. Hubínek), Alli (73. Osmančík) - Ondrášek. Trenér: Nikl.
Sestava Chrudimi: Hanuš - Slávik (46. Chramosta), Tekijaški, Hurtado, Polidar - Hübschman (79. Náprstek), F. Souček (46. Alégué) - Čanturišvili (88. Černák), Kratochvíl, Jovovič - Pleštil (61. Drchal). Trenér: Látal.

Vstupenky

Fanoušci, kteří přišli na víkendové utkání s Teplicemi a předloží před čtvrtečním utkáním s Jabloncem u pokladen u stadionu svou, budou mít vstup na pohárový duel zdarma. Volný vstup na zápas získají i lidé, kteří na portálu TicketLive.cz vyplní číslo vstupenky z utkání proti Teplicím.

Zdarma se na Střelecký ostrov dostanou také děti do patnácti let. Ti před utkáním s Chrudimí obdrží na pokladnách volnou vstupenku a následně budou vpuštěni na stadion. Na první domácí pohárový zápas tohoto ročníku se zdarma dostanou samozřejmě také permanentkáři. Fanoušci, kteří si již zakoupili vstupenku na utkání s Jabloncem a chtěli by zpětně využít některou z těchto možností, ať se ozvou na email recepce@dynamocb.cz.

Utkání osmifinále MOL Cupu mezi Dynamem a Jabloncem bude na programu ve čtvrtek v 17:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.