Jeden z nejzajímavějších duelů jarní části druhé ligy se odehraje v neděli odpoledne na Všesportovním stadionu v Hradci Králové, kam zamíří jeden z největších aspirantů na postup - Dynamo České Budějovice. Důležitost zápasu si uvědomuje i trenér Jihočechů František Cipro, přesto by nerad význam zápasu přeceňoval: "Pokud bychom v Hradci bodovali, bylo by to pro nás plus. Na druhou stranu nás ale čeká řada podobně důležitých zápasů a především tři anglické týdny dají odpověď, jak na tom skutečně jsme." Ten první anglický týden začíná právě tuto neděli, kdy Dynamo hraje v Hradci. O tři dny později se Jihočeši představí na Žižkově a týden ukončí nedělím domácím duelem s Kunovicemi.
Jak se na atraktivní duel sluší, mělo by být v ochozech stadionu velké množství fanoušků, kteří v drtivé většině budou hnát dopředu domácí hradecké fotbalisty. "Hradec v minulém kole vyhrál v Pardubicích, je aktuálně na postupových příčkách. My jsme zase nastříleli šest gólů Hlučínu, navíc přivezeme i Karla Poborského, takže fanoušci určitě v Hradci na fotbal přijdou." I na východě bude v tomto týdnu velký hlad po fotbale - pro domácí borce to totiž bude premiérový jarní zápas na domácím stadionu (předešlé duely s Kunovicemi a Xaverovem byly kvůli špatnému počasí odloženy).

Jihočeši mají zdravotně tým stoprocentně v pořádku, přesto ale do Hradce kompletní nepojedou. "V zápase s Hlučínem se nám vykartoval Roman Pivoňka a to je nepříjemné," vysvětloval Cipro. Nejvyšší muž obrany měl původně střežit dlouhána Dalibora Karnaye, který Jihočechům vstřelil gól už v podzimním zápase. "Díky svým bezmála dvěma metrům je hodně nebezpečným útočníkem. Budeme se na něj muset dát i bez Pivoňky velký pozor," doplnil Cipro. V průběhu týdne měl menší zdravotní komplikace i kapitán Martin Vozábal, jeho stav se ale v posledních dnech zlepšuje a v neděli by měl určitě nastoupit.

Trenér František Cipro před nedělním zápasem netají cíle, se kterými se jeho svěřenci do Hradce vydají: "Každý bod z venku se počítá, každý je plusový. My ale chceme vyhrát. Bude to velmi těžké, ale porveme se o to," doplnil pro Českobudějovické listy Cipro.

O atraktivnosti nedělního duelu svědčí také fakt, že se stejným cílem jako František Cipro půjdou do zápasu i domácí fotbalisté vedeni trenérem Karlem Krejčíkem. Domácí kouč si ale přeci jen uvědomuje sílu soupeře a i přes vyšší postavení svého celku v tabulce by bral ze vzájemného duelu i bod: Myslím si, že zápas nemá vyloženého favorita. Oba celky prokazují kvality a rozhodne momentální forma, možná i štěstí. Rozhodně máme šanci a hlavně chceme bodovat." Po prosněžených březnových týdnech přišla na řadu jarní obleva, která na celém území republiky způsobila řadu povodňových kalamit, domácí trenér přesto ale zůstává v klidu a je si stoprocentně jist, že si nedělní zápas uskuteční: "Trávník jsme maximálně šetřili a je ve vynikajícím stavu. Věřím, že nás přijde povzbudit hodně diváků."

I hradecký tým by měl do utkání vstoupit v plné síle, a to i přesto, že v minulém utkání v Pardubicích dohrávali "votroci" pouze v deseti hráčích. Vyloučený záložník Štěpán dostal pouze podmínku a v neděli bude k dispozici. Do sestavy by se měli vrátit také Rolko s Černým, kteří v minulých týdnech laborovali se zraněním. Oproti zápasu s Pardubicemi však trenér Krejčík nějaké změny v sestavě pravděpodobně provede: "Dají se čekat drobné korektury. Nechci zasahovat do osvědčených věcí. Je však jasné, že bude hodně záležet na tom, jakou taktiku zvolíme na soupeře."

Právě taktika hry Hradce by mohl utkání hodně ovlivnit. Trenér Krejčík si totiž všiml, že v zápase Dynama s Hlučínem dostával Karel Poborský od protihráčů téměř absolutní volnost a toho se bude chtít hradecký kouč vyvarovat. I když nejsem velkým zastáncem osobní obrany, musíme eliminovat jeho hru. Viděl jsem utkání s Hlučínem a tam si dělal, co chtěl. Tomu musíme zabránit, ne však za cenu vyfaulování." Karel Krejčík také ale dobře ví, že hra Dynama není pouze Karel Poborský: "Pozor si musíme dát nejen na Poborského, ale i na kanonýra Faldynu, Mrkvičku či Vozábala. Budějovičtí mají kvalitní kádr a hodně nebezpečné standardní situace."