Další vysokou výhru si na své konto připsali na domácím stadionu fotbalisté Dynama, když hladce porazili Ústí nad Labem. Teprve potřetí se v letošní sezoně objevil v základní sestavě týmu záložník Lukáš Adam, který měl nahradit distancovaného kapitána Martina Vozábala. Nejvíce na sebe upozornil ve 22. minutě, kdy exkluzivně nacentroval míč na volného Michala Beleje, který pohotovou střelou otevřel skóre zápasu. Nechybělo mnoho a mohl se Lukáš zapsat i do střelecké listiny: „Dvakrát jsem vystřelil těsně vedle a jednu střelu mi vykopl protihráč z brankové čáry. Asi se mě trochu držela smůla,“ řekl přesto spokojený po skončení zápasu.

Ohlasy trenérů: František Cipro - Jiří Plíšek
Reportáž a fotogalerie: SK Dynamo - Ústí nad Labem 4:0

Podle předpokladů se do základní sestavy týmu po delší době vrátil tvořivý záložník Lukáš Adam, který se postavil na post dispečera útočných akcí místo distancovaného Martina Vozábala. „Hodně dlouho jsem nehrál, takže jsem se strašně těšil. Chtěl jsem si zahrát a snad se mi to povedlo,“ hodnotil svůj výkon záložník, který rozhodně nezklamal a odehrál dobrý zápas. O tom, že si v utkání s Ústím zahraje více než obvykle se dozvěděl těsně před zápasem: „Že nastoupím jsem se dozvěděl dneska.“ Možná to tak bylo lepší, protože právě mladý záložník je znám svými rozdílnými výkony za rezervní tým ve třetí lize a áčko v lize vyšší. Technický záložník také poodkryl taktické úkoly, se kterými na hrací plochu nastupoval: „Trenér mi říkal, ať na tomhle povrchu často zkouším střílet. Tentokrát jsem měl i trochu štěstí, že odražené balóny mířily většinou ke mně. Jenom je škoda, že se ani jedna střela neujala.“

Lukáš Adam byl brance, která by mu vzhledem k jeho výkonu určitě slušela, opravdu blízko. Ani jedna ze střel, kterou na branku Ústí vyslal se ale mezi tři tyče nedostala. „Dvakrát jsem vystřelil těsně vedle a jednu střelu mi vykopl protihráč z brankové čáry. Asi se mě trochu držela smůla,“ vzpomínal na své šance Adam. S výkonem i výsledkem zápasu byl stejně jako fanoušci také spokojen: „Trenér nás na soupeře hodně připravoval. Říkal nám, že Ústí prohrálo minulé kolo doma s Kladnem 0:5 a tentokrát to budou chtít napravit. Věděli jsme, že Ústí je houževnatý soupeř. S výsledkem jsme všichni určitě spokojeni.“ I on si ale uvědomoval, že rozdíl mezi první a druhou půlí byl více než patrný a nebýt brankáře Filipka, mohlo být z jasného zápasu v závěru ještě drama. „První poločas se hrál v naší režii, soupeř se nedostal vůbec do šance. Ve druhém poločase jsme za stavu 3:0 pustili soupeře do několika možností, ale skvěle nás podržel Míra Filipko. Po gólu Karla Poborského bylo definitivně hotovo a nebylo už vlastně o co hrát,“ řekl na závěr Adam.

Premiéru v A-týmu na domácím stadionu si v zápase s Ústí nad Labem odbyl také mladý záložník Marcel Kordík, který patnáct minut před koncem střídal Ivana Dvořáka: „Je to nádherný pocit nastoupit před domácím publikem. I přestože jsem přišel na hřiště, když bylo o výsledku rozhodnuto, tak jsme si to moc užil.“ Přílišnou nervozitu ale defenzivně laděný záložník nepociťoval, neměl ani důvod: „Když přicházíte na hřiště za stavu 3:0, máte velice usnadněnou úlohu. Musel jsem vlastně akorát plnit pokyny, které mi trenér udělil. Jak říkám, výsledek už byl jasný.“ Velký zážitek pro Kordíka byla i skutečnost, že si v jednom týmu zahrál s hvězdou světové extratřídy Karlem Poborským. „Přítomnost Karla Poborského na hřišti motivuje mladší hráče k lepšímu výkonu, snažíme se něco odkoukat. Karel ale nemotivuje ty mladší, velký vliv má na všechny hráče,“ řekl s úsměvem na rtech Marcel Kordík. Mladík hájící převážně barvy B-týmu měl nabitý víkend, na větší únavu si ale před nedělním áčka duelem nestěžoval: „Hrát dva zápasy za víkend se dá zvládnout. Včera v Náchodě jsem hrál hodinu, dneska patnáct minut. Jsme profesionální fotbalisti a takovouhle zátěž musíme zvládat.“Přesto jen velmi obtížně hledal odpověď na otázku, jakou má podle sebe pozici v prvním týmu Dynama: „Svou pozici v A-týmu si netroufám hodnotit. Vážím si každé minuty, kterou můžu strávit na hřišti.“ Pokud půjde vše jak má, tak se na mladého fotbalistu můžeme těšit i v jarní části sezony…

Největší hvězdou zápasu s Ústí nad Labem byl v neděli na Střeleckém ostrově pravděpodobně záložník Jaromír Plocek, který měl velký podíl na třech brankách – jednu sám vstřelil a k dalším dvěma vyzval pěknými přihrávkami své spoluhráče. Především centr na Karla Poborského, který předcházel čtvrté brance se dal nazvat „exkluzivním“. „Já osobně bych si moc přál, aby Karel zůstal v Dynamu. Na hře i náladě týmu je jeho přítomnost velice znát,“ uznal nepřímo Plocek výjimečnost reprezentačního záložníka.  Fotbalista, který se po posunutí Poborského do středu pole dostal opět na své oblíbené místo na pravém kraji zálohy, moc dobře uvědomuje, s jakým fotbalistou měl tu čest hrát: „Sparta udělala chybu, když se k němu zachovala tak, jak se zachovala. Samozřejmě do problému příliš nevidím, ale Karel je bezkonkurenčně nejlepší hráč naší ligy. Karel je fotbalista se zkušenostmi z Itálie, Portugalska, Anglie a na jeho výkonech je zkušenost hrozně znát. Na trávníku se snažíme všichni od něj něco odkoukat. Jeho přítomnost na hřišti nás motivuje k lepším výkonům.“ Plocek také po derniéře Poborského v dresu Dynama přiznal, že jeho přítomnost v týmu nebyla patrná pouze na hřišti, ale i v kabině a na tréninku. „Karel je profesionální fotbalista každým coulem. Svědomitě si plní povinnosti v klubu a ještě ke všemu stíhá reprezentační zápasy,“ vysekl Plocek poklonu v současnosti nejlepšímu střelci Dynama.