Jeden krásnější gól než druhý viděli v neděli na Střeleckém ostrově fanoušci Dynama, kteří se přišli podívat na zápas 14. kola druhé ligy s Ústí nad Labem. "Dneska diváci viděli opravdu nádherný fotbal. Především v prvním poločase byli k vidění krásné akce a to nemyslím jen ty gólové. Druhá půle ale byla zase trochu o něčem jiném. Celý zápas měl vlastně podobný průběh jako minule s Kroměříží. Hosté se za stavu 3:0 dostali do dvou velkých šancí a můžeme jen děkovat brankáři Filipkovi, že jsme neinkasovali," zhodnotil zápas trenér Dynama František Cipro.

Tahoun týmu Karel Poborský, který tak možná dočasně ukončil své působení v Dynamu, tentokrát příliš vidět nebyl. O to více na sebe upozornil fotbalista, který se podílel hned na třech gólech - hbitý záložník Jaromír Plocek jednu branku dal a na další dvě přihrál. "Plocek podal výborný výkon. Právě dnes se ukázalo, jak moc mu vyhovuje hra na pravé straně zálohy," vyzdvihl Cipro výkon rychlonohého záložníka. Před začátkem zápasu řešil Cipro také další problém, k dispozici neměl vykartovaného Vozábala a tah se zařazením Lukáše Adama do středu zálohy mu vyšel: "Adam neodehrál vůbec špatný zápas. Je pravda, že má ještě nějaké nedostatky, ale rozhodně potřebuje čas. Mezi jeho přednosti patří finální přihrávka a také střela z dálky."

Jihočeši si vítězstvím nad Ústím na konto připsali další tři body a posunuli se v tabulce již na páté místo s dvoubodovou ztrátou na postupové pozice. Přesto by ale trenér Cipro po posledním domácím zápase uzavíral působení týmu v podzimní sezoně: "Nerad bych nyní hodnotil podzimní sezonu, když máme na programu ještě jedno kolo. Nyní nám chybí čtyři body, původně jsme měli v plánu totiž 27 bodů. Rozhodně nás mohou mrzet domácí porážky, ve kterých jsme měli uhrát alespoň po bodech." Jihočeši se pomalu posunují k samé špičce druholigové tabulky, přesto to ale s nimi dlouhou dobu nevypadalo vůbec dobře. Po šestém kole se krčili na samém dně tabulky a na postup do první ligy myslel asi jen málokdo. Pak ale přišla šňůra zápasů, kterou přerušila pouze domácí porážka s Xaverovem, a fotbalisté z Jihočeské metropole začali pomalu zvedat hlavu. "V posledních zápasech nám hodně pomohl Filipko, o Karlovi není třeba hovořit," má Cipro jasno o tom, kdo má na vzestupu týmu největší podíl.

I když do konce podzimní části sezony zbývá ještě jedno kolo, začíná Cipro pomalu přemýšlet, na co se bude muset tým zaměřit během dlouhé zimní přestávky: "Přes zimu se budeme snažit sehnat minimálně jednoho útočníka. Jak to bude s Karlem nevím, takže toto zatím řešit nemůžeme. Samozřejmě musíme počítat s tím, že tu na jaře asi nebude. Budeme se také snažit udržet Vencu Mrkvičku, který je tady na hostování z Prachatic." Výkony Karla Poborského hodnotil Cipro nesčetněkrát, přesto si ho neodpustil pochválit i po zápase s Ústím. Slova chvály byly opravdu na místě, i když není český reprezentant na hřišti příliš vidět, spoluhráči jeho přítomnost vycítí: "Přítomností Karla se zvedá výkon celého mužstva. Je pravda, že dnes nebyl tolik vidět, jeho přítomnost na hřišti ale hráči určitě pociťují. Nerad bych spekuloval, ale některým hráčům se zvedne po jeho boku výkon snad i o sto procent."

To trenér Ústí Jiří Plíšek po debaklu na Střeleckém ostrově hledal slova jen velmi těžko: "Budějovice v dnešním utkání potvrdily roli favorita a jednoho z největších kandidátů na postup do první ligy, kam spolu s Kladnem svojí kvalitou patří. Pro nás to bylo dnes druhé utkání v řadě, které jsme prohráli díky obrovským individuálním chybám. Vybíráme si určitou daň nezkušenosti hráčů." Sám Plíšek také přiznal, že jeho fotbalisté, kteří většinou hráli v minulosti divizi nebo třetí ligu na fotbalisty Dynama příliš nestačili. "Máme hráče, pro které je každé takovéto utkání životním zápasem. V zápase se ukázal rozdíl kvalit obou mužstev a to především v zakončení. Domácí tým měl čtyři šance, čtyři skončily brankou. My jsme naopak šli dvakrát sami na gólmana a ani jeden z těchto nájezdů jsme nedokázali proměnit."

I Jiří Plíšek si neodpustil komentování přítomnosti Karla Poborského na Střeleckém ostrově. Měl určitě důvod. Kdo totiž Poborského v dresu Dynama neviděl tak asi neuvěří, jak moc dokáže jeden člověk zamávat s morálkou, nasazením a herní pohodou týmu. "Je vidět, že jsou Budějovice v sestavě s Karlem Poborským v dobré pohodě. Kvalita hráčů s jeho přítomností roste. Jeho odchod by byl pro domácí obrovskou ztrátou," kýval uznale Plíšek. Ústečtí fotbalisté nejsou v současné době v příliš optimálním rozložení. V minulém kole doma dostali pět gólů od Kladna a nyní je opět velkým rozdílem porazilo Dynamo. Přesto se ale kouč Plíšek nehodlá vzdát a pokusí se na poslední neúspěchy rychle zapomenout: "Nezbývá nám, než se připravit na poslední utkání, které odehrajeme doma a udělat všechno pro dobrý výsledek, abychom skončili mezi pátým a šestým místem, což je náš cíl."