V neděli Jihočeši v Larnace nastoupili proti týmu Steaua Bukurešť, aktuálně čtvrtému celku rumunské ligy a především letošnímu účastníkovi Ligy mistrů. S věhlasným soupeřem nakonec Dynamo prohrálo 1:2. „Byl to hodně kvalitní zápas,“ řekl Karel Vácha, asistent trenéra. „V herní přípravě, ve které se momentálně nacházíme, byl pro nás velice přínosný,“ dodal Vácha.

„Bylo vidět, že Steaua je velice kvalitní mužstvo, hraje rychlý a agresivní fotbal. Chvíli trvalo, než jsme na začátku zápasu dokázali chytnout tempo hry, ale pak jsem hru dokázali vyrovnat. Ovšem bohužel ve chvíli, kdy jsme nehráli zle, tak jsme dostali gól po standardní situaci soupeře,“ uvedl Karel Vácha (na snímku). „Tomu gólu ale, podle mě, předcházel faul na brankáře Kučeru.“

Po prvním poločase tak Jihočeši na svého soupeře ztráceli jeden gól. „Do druhého poločasu jsme sestavu prostřídali. Zlepšili jsme pohyb, hráli jsme trochu víc agresivněji a hru v poli takřka vyrovnali. Jenže soupeř ukázal, že má svojí kvalitu a dokázal nám odskočit na dvoubrankové skóre,“ konstatoval jeden ze Strakových asistentů.

Na druhý gól Rumunů ze 66. min. se však Dynamu po sedmi minutách podařilo odpovědět. „Peroutka se dostal k centru Šímy ze standardní situace a skóroval. Po chvíli pak měl hned šanci Homoláč, dále i Dolejš, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Ovšem i Kučera nás podržel a chytil ještě dvě velké šance protivníka,“ pochválil Vácha brankářskou jedničku Jihočechů.

„Byl to dost kvalitní zápas. V herní přípravě, ve které se momentálně nacházíme, byl pro nás také určitě hodně přínosný,“ řekl na závěr hodnocení utkání s Bukureští Karel Vácha.