Vypadalo to už nadějně. Dynamo vyhrálo tři zápasy v řadě a zdálo se, že cesta ke kýženému vrcholu druholigové tabulky začíná ztrácet trny. V domácím utkání s Xaverovem ale přišla další krutá rána do pomalu se léčícího mužstva. Branka v 11. minutě předznamenala osud zápasu, v němž si nedokázali Jihočeši vypracovat jedinou vyloženou šanci. Houf diváků již odešel v minutě 56., kdy hosté zdvojnásobili své konto. Nic už nebyla platná branka Jaromíra Plocka v závěru střetnutí. Bez opory Karla Poborského prohráli svěřenci Františka Cipra těsně 1:2.

Před o poznání méně zaplněnými tribunami než v posledním zápase s Olomoucí B nastoupili fotbalisté Dynama za slunečného počasí doma proti Xaverovu. Trenér Cipro se spolehl na stejnou sestavu jako v Pardubicích, nepřítomného Pohorského nahradil na pravé straně zálohy Josef Němec.

K pramalé radosti domácího publika se hra Dynama velmi podobala té, kterou svěřenci Františka Cipra předváděli „před Karlem“. Jihočeši byli sice aktivnějším celkem, avšak šancí si dokázali vytvořit jako šafránu. Úvod zápasu provázela očividná nervozita obou celků. Nebylo tedy divu, že první vážnější šance v zápase přinesla i první branku. Psala se 11. minuta, když se středem hřiště nikým neobtěžován proběhl David Kalivoda a technickou střelou z velkého vápna překonal brankáře Belice – 0:1. Obdržená branka přinutila Jihočechy ke zvýšení aktivity, avšak ani to k obratu ve vývoji zápasu nevedlo.

V 18. minutě se sice ke střele dostal Bureš, jenže ani následní pokus Dvořáka po rohovém kopu Beleje vyrovnání nepřinesl. S přibývajícími minutami v prvním poločase začaly také přibývat žluté karty na kontě Jihočechů. Během krátké doby se tak tváří v tvář rozhodčímu Adamoovi objevili Dvořák, Gruber, Svoboda a Homoláč. Nutno podotknout, že minimálně dvě karty byly zcela zbytečné…

Ve 23. minutě se zkoušel střelecky prosadit také Michal Belej, ani on ale brankáře Marka výrazněji neohrozil a xaverovský gólman jeho slabý pokus v pohodě chytil. Čím více se blížil konec prvního poločasu, tím více byla patrná křeč na straně Jihočechů. Další nepříjemná rána přišla pro domácí borce ve 40. minutě, kdy po souboji s jedním z protihráčů zůstal na hrací ploše ležet s bolestivou grimasou Gruber. Po krátkém ošetření musel nedobrovolně ukončit své působení v tomto zápase, jelikož jeho tržná rána pod okem vyžadovala šití. Na jeho místo se tak postavil další útočník Ivo Táborský. Závěr poločasu nechal přesto fanoušky na Střeleckém ostrově chladnými a ti neměli příliš důvodů doprovázet své oblíbence do kabin potleskem.

Pokud se fotbaloví příznivci v prvním poločase nudili, začátek druhé části hry je musel chvílemi zvedat ze sedadel. V krátkém sledu snad tří minut se na obou stranách hřiště zrodilo hned několik velmi slibných příležitostí a především šance domácího Němce a hostujících Bálka s Vašíčkem volaly po gólu.

Druhé branky v zápase se diváci nakonec přeci jen v úvodní desetiminutovce dočkali, po rohu Kalivody se v malém vápně nejlépe zorientoval Vladimír Bálek a díky lehké teči hlavou zvýšil již na 2:0 pro hosty. Od této chvíle se fotbalisté Dynama ocitli tam, kde byly před necelým měsícem – snaha se jim odepřít nemohla, jenže fotbalovost se z jejich kopaček jaksi vytratila…

Osm minut po druhé brance mohl Jihočechy do zápasu vrátit střídající Lukáš Adam, jenže ani jemu nebylo očividně přáno. Je povedený pokus ze střední vzdálenosti totiž hostující brankář Marek vyrazil konečky prstů na břevno. Závěr zápasu se nesl ve velmi posmutnělém duchu a fotbalisté Dynama jen málokdy donutili obecenstvo k potlesku.

Když už se zdálo, že se fanoušci Dynama nedočkají ani čestného úspěchu domácích fotbalistů, předvedli velmi povedenou akci Belej s Plockem. Prvně jmenovaný zatáhl míč po levé straně, skvěle odcentroval a nabíhající Jaromír Plocek pěknou rybičkou snížil na 1:2 – to se ale psala již 88. minuta… Jihočeši po kontaktním gólu očividně pookřáli, po několika zbytečných faulech se ale hostující hráči usídlili na jejich polovině a z finálního pětiminutového nastavení tak nic nebylo.

Střely na branku

Související články

Preview: Poradí si Jihočeši s Xaverovem i bez Karla Poborského? (6.10.2005)
Online: Online reportáž (9.10.2005)
Ohlasy hráčů:Nechápu, proč tahle situace vznikla, opakoval nevěřícně Belej (9.10.2005)
Ohlasy trenérů: Nemá cenu už ani počítat, kolikrát se naše utkání takhle vyvíjelo, řekl smutný František Cipro (10.10.2005)

Hodnocení hráčů Dynama

Hodnocení redakce

Belic - 4,5
Plocek - 5
Skála - 5
Homoláč- 5
Bureš - 5,5
Němec - 5
Dvořák - 4,5
Vozábal - 4,5
Belej - 6
Svoboda - 3,5
Gruber - 5
Táborský - 4
Adam - 5

Muž zápasu (podle fanoušků)


Jaromír Plocek
(34 bodů)

Fotogalerie