Dobře zvládnuté utkání sehrálo Dynamo v Kamenici nad Lipou proti Brnu. Jihočeši byli zejména v první půli lepším soupeřem a zaslouženě si připsali skalp ligového soupeře. Do vedení poslal černobílé v prvním poločase utaženou střelou Roman Wermke, ve druhém navýšil střídající mladík Petr Řehoř. V generálce na MOL Cup hostí Dynamo třetiligový Benešov.

Do předposledního přípravného utkání už vzal trenér Horejš užší výběr, o poločase nevyběhla na hřiště nová jedenáctka. Po pozvolném začátku začalo aktivněji Dynamo a v prvním poločase předvádělo skvělou partii. Dostávalo se do šancí, soupeře prakticky nepustilo k ničemu a po zásluze vedlo. První vážnější šanci zápasu měl Afričan Mashike. Pouček dal šikovně pod sebe, jenže zahraniční útočník nedokázal sám před Halouskou pořádně zakončit.

Ještě blíže k první brance měl Patrik Čavoš. Centrovaný balon prodloužil Jindřich Kadula a střední záložník Jihočechů rozezvučel tyč. Z následné dorážky vychytal brněnský brankář Michala Řezáče. Gólman Zbrojovky se následně vytáhl po rohovém kopu soupeře, když rychlou přízemní střelu Mashikeho reflexivně vyrazil. Branky se Dynamo dočkalo v 23. minutě. Kadula krásným pasem našel unikajícího Romana Wermkeho, jenž přesnou střelou do pravého růžku otevřel skóre utkání – 1:0. Jedinou šanci na srovnání mělo Brno po půl hodině hry, jenže Kratochvíl z halfvoleje přestřelil.

Do druhého poločasu udělal trenér Budějovic pět změn včetně výměny brankáře, i brněnský trenér pozměnil základní jedenáctku. Hra se ve druhém poločase vyrovnala, Brno svou hru po hlasité poradě v kabině zlepšilo. Vypracovalo si i dvě brankové příležitosti. Nejprve po parádním pasu Pilíka nastřelil Marek Vintr břevno. O několik minut později to byl znovu střídající Vintr, když propadlý balon nedokázal přesně usměrnit na zadní tyč.

Do dvoubrankového vedení se Jihočeši dostali po přímočaré akci. Vysoký balon prodloužil hlavou Jakub Pešek na rozběhnutého Petra Řehoře, který z těžké pozice pokořil Halousku – 2:0. V závěru mohl ještě do rychlého brejku Jakub Pešek, ale zastavil ho praporek pomezního sudího. Další šance utkání nepřineslo, Dynamo si po kvalitním výkonu připsalo výhru nad ligovou Zbrojovkou Brno.


Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): „Jsem rád, že kromě výkonu se tentokrát vydařil i výsledek. Za zápas v Plzni jsem kluky pochválil, i když kdo utkání neviděl, těžko uvěří, že jsme hráli dobře. Výsledek s Brnem je odměnou za dobrou práci a přístup kluků v dosavadní přípravě. V prvním poločase jsme hráli velmi dobře, dali jsme gól a měli i další šance. Takové utkání je pro nás povzbuzením, ale je to pořád jenom příprava. Soutěžní zápasy budou o něčem jiném.“