Zápas SK Dynamo - Vítkovice

Domácí začali svižně a měli nad soupeřem mírnou herní převahu. Po několika náznacích nebezpečných situací tato převaha vyvrcholila úvodní brankou ve 23. minutě. To Adam pěkně zakroutil přímý kop do pokutového území, nedůrazní hosté pustili do zakončení Šafránka a ten prostřelil vítkovického gólmana - 1:0.

Vybojované vedení ale domácí borci zahodili velmi brzy a naprosto zbytečně. Za nevhodné řeči jednoho z hráčů Dynama nařídil o dvě minuty později rozhodčí nepřímý kop proti Vršeckého bráně a hosté tuto výhodu přetavili ve vyrovnávací gól - 1:1. Tato branka do té doby nevýrazně hrající mužstvo Vítkovic postavila na nohy.

Po přestávce vletěli hráči Dynama na hřiště velmi aktivně, ale do kolen je okamžitě srazilo velké zaváhání obrany, po níž si Fromelius kličkou vychutnal Vršeckého a poslal hosty do vedení - 1:2. Budějovičtí pokračovali v tlaku a byli blízko vyrovnání po střele Turka. Veškerou snahu ale zhatila obrovská hrubice Bednára, jenž načasoval malou domů tak nedůsledně, že míč dostal naservírovaný do běhu hostující fotbalista a Vršecký byl pokořen další kličkou - 1:3.

Ač nejlepší hráč domácích Adam v dalších minutách posílal krásné a přesné centry před branku, nikdo ze spoluhráčů nebyl schopen tyto nabídky využít. Naopak hosté ještě přikrášlili výsledek na 1:4 po další velké chybě, tentokráte gólmana Vršeckého. Na kruté porážce nic nezměnila ani hlavička do tyče, kterou se osm minut před koncem prezentoval Babický.

evald