Zápas SK Dynamo - Jihlava

Napravit domácí zaváhání z prvního utkání proti Vítkovicím chtěli fotbalisté Dynama napravit v nedělním zápase s Jihlavou. Na hřišti to podle toho také ze začátku vypadalo. Domácí byli aktivní, měli míč na svých kopačkách a už v 8. minutě mohli jít do vedení. To se Švamberg šikovně z pravé strany propletl mezi bránícími soupeři až před gólmana, který jeho střelu kryl. Hosté z Vysočiny zahrozili po čtvrthodině hry, když bez přípravy mimo branku vypálil Šplíchal, z další akce ještě o něco přesněji střílel Chlup.

Ve 21. minutě si na roh Průši naskočil Kosobud a nechybělo mnoho, aby jeho hlavička skončila za zády Krupicy. Velmi blízko k úvodnímu gólu bylo Dynamo v minutě 36. To po Švambergově akci měli šance Toncar a Průša, míč poskakoval v malém vápně, ale opět bez efektu. Závěr poločasu patřil hostům. Nejprve během jedné minuty zabránil Pípal dvěma obrovským příležitostem, aby následně musel lovit míč ze sítě poté, co si minutu před koncem na prudký centr naskočil neobsazený Pospíšil - 0:1.

Jako uragán vlétli domácí do druhého poločasu, v dobrých pozicích se ihned objevili Toncar i Mašek. Půl metru nad břevno pak hlavičkoval po rohu Maška Soukup. V 54. minutě se po pravé straně protáhl Legdan, svým centrem přeloboval brankáře, ale na zadní tyči číhající Průša bránu netrefil. Největší příležitost pak zahodil po hodině hry Mašek, když ze sedmi metrů vystřelil slabě.

V 67. minutě se k ojedinělé akci dostali i hosté a hned se radovali. Sražená střela Durdy zapadla za záda Pípala - 0:2. Domácí se nevzdávali a sevřeli soupeře před vlastní brankou. Hra se rozhýbala, ale v zakončení chyběl důraz a agresivita. Protrhnout střeleckou smůlu se tak podařilo až vystřídavšímu Schönovi, v té době zbývalo do konce zápasu více než čtvrt hodiny - 1:2. Po několika dobrých příležitostech přišla pět minut před závěrečným hvizdem ta největší. V pokutovém území stáhl ve vyložené příležitosti Maška jeden z hostí a kapitán Mácha si mohl připravovat míč na značce pokutového kopu. Jeho nepříliš dobře nasměrovaný pokus ale Krupica vyrazil. I ve druhém zápase mělo Dynamo nad soupeřem herně navrch, ale znovu dostalo lekci z produktivity.

evald