Zápas Zlín - SK Dynamo


Ohlasy trenérů

Miroslav Soukup, trenér: Po špatném výkonu v posledním domácím utkání jsme odjíždělí do Zlína s menšími obavami, neboť soupeř v jarní sezóně podává velmi dobré výkony a doposud získal třináct bodů.

Začátek utkání byl ve znamení spousty nepřesností na obou stranách s větším tlakem domácích. Paradoxně jsme měli ihned v první minutě šanci, když si na přetažený centr z levé strany naběhl Mašek a brankář vyrazil nohama jeho střelu k tyči. Více příležitostí ke skórování však měli domácí, kdy zejména oba krajní záložnící nám dělali velké potíže. V závěru poločasu po průniku soupeřových hráčů do pokutového území nás zachránila až tyč.

Ve druhém poločase už byla hra z naší strany daleko vyrovnanější a poučeni z prvé půle jsme si dávali větší pozor na zmíněné záložníky. Naopak jsme minimálně ve třech případech nevyužili velké gólové šance. V 60. minutě Pravda oklamal obránce před pokutovým územím a možná trochu ukvapenou střelou těsně minul pravý roh branky. V 70. minutě Dobrotka po trestném kopu z třiceti metrů prudkou střelou mířil pod břevno ale pozorný, i když do té doby nejistě působící brankář domácích, bravurně vyrazil na roh. Za pět minut Škoda po centru do pokutového území pohotově z otočky střílel pouze do gólmana. Domácí nevyužili taktéž v samém závěru utkání velkou šanci, kdy po přímém kopu vyrazil těžkou střelu k tyči Skála a nebráněný dobíhající útočník zamířil opět do našeho gólmana.

Ve velmi bojovném utkání jsme spokojeni s výsledkem stejně jako domácí, neboť Jablonec prohrál v Mladé Boleslavi. Druhý poločas byl z naší strany již příslibem k dalším utkáním. Z hráčů bych vyzdvihl znovu suverénní výkon Skály a nenápadný, ale bezchybný výkon Švehly.