Zápas Jablonec - SK Dynamo


Ohlasy trenérů

Miroslav Soukup, trenér: Do utkání jsme vstoupili opět velmi dobře a nepustili jsme domácí do očekávaného úvodního tlaku. Naopak ve 12. minutě Škoda využil zaváhání obrany a aktivním presinkem se dostal k míči. Pohotově přehodil špatně vyběhnuvšího brankáře, který ho zároveň bez povšimnutí rozhodčího fauloval. Přesto dokázal skórovat do prázdné branky. Po nekolik dalších minut se hra odehrávala ponejvíce ve středu hřiště bez výraznějších šancí na obou stranách. V závěru prvého poločasu jsme měli dvě obrovské gólové příležitosti, kdy zejména neodpískaný pokutový kop za stržení Toncara mohl být určitě zlomovým momentem celého utkání. Další velkou šanci nevyužil Kladrubský, když si špatně zpracoval vynikající nahrávku Pravdy do pokutového území a pak zakončoval pouze do obránce. Namísto dvoubrankového vedení jsme v závěru po hrubé chybě obrany i brankáře, který fauloval velmi rychlého útočníka, inkasovali branku z pokutového kopu. To vše ve 42. minutě.

V úvodu druhého poločasu jsme přečkali úvodní nápor domácích, kdy se velmi aktivně po necelých deset minut snažili rozhodnoput utkání ve svůj prospěch. V dalším průběhu druhého poločasu se hra vyrovnala a na obou stranách bylo jen minimum příležitostí. Za zmínku stojí obrovská šance Dobrotky, jenž po vypíchnutí míče ve vlastni obranné polovině prošel přes dva hráče a nebýt faulu před pokutovým územím, dostal by se až před brankáře. V závěru utkání domáci nastřelili po rohu břevno a my jsme měli též dvě velice dobré příležitosti ke skórování. Tu největší, když Toncar i Maršán minuli střílený centr na první tyč v podání Pravdy.

V utkání, kdy museli domácí zvítězit a my minimálně neprohrát, jsme podstatně spokojenější, ale vzhledem k průběhu utkání jsme byli velice blízko vítězství, které by znamenalo podstatnou změnu v dalším vývoji ligy.