Ve vloženém 34. kole České fotbalové ligy zavítali hráči Dynama České Budějovice „B“ na hřiště prvního Ústí nad Labem. V silné sestavě se sedmi hráči A-mužstva nedokázali Jihočeši vstřelit branku a naopak jednu dostali. Pohlednému utkání, kde byly nastřeleny dvě břevna a tyč přihlíželo téměř 1200 diváků. I přes prohru zůstává záložní tým Dynama na osmém místě velevyrovnané tabulky ČFL. O víkendu jedou Jihočeši opět ven, tentokrát na hřiště poslední Sparty Krč.
Českobudějovičtí přijeli do Ústí posíleni o sedm hráčů áčka, kteří nastoupili o víkendu v ligovém zápase se Slavií. Domácí soupeře zaskočili rychlým gólem. V 16. minutě poslal chytrý oblouček za obranu Ohněník a Salák se trefil přesně k tyči - 1:0. Hosté měli největší možnost v první půli ve 30. minutě, po centru Plocka na vzdálenější tyč hlavičkoval z malého vápna Svoboda nad branku. Ve 34. prostrčil Smíšek do ulice míč Svobodovi, Divecký dobře vyběhl a udržel čisté konto.

Na začátku druhé půle vtrhnul Ohněník mezi váhající Semana s Pivoňkou, ale gólem slibná příležitost neskončila. V 55. rozehrál trestný kop Fousek, Ohněníkovu hlavičku s námahou vyrazil Seman. Vzápětí se odražený míč dostal na vápno k Dragounovi a Seman po jeho tvrdé střele k tyči znovu dobře zasáhl. Ústí hubený náskok nepojistilo a snaha aktivních Českých Budějovic o vyrovnání sílila. Štěstí stálo při domácích v 75. minutě, odražený míč se dostal na šestnáctku k Adamovi a ten trefil levou tyč! Ústečtí se ubránili náporu soupeře a v samém závěru mohli přidat dvě branky. Nejprve Tomáš Novák trefil z trestného kopu z hranice šestnáctky břevno. V 90. rozehrál standardku od rohového praporku Fousek a Dragounova šikovná teč skončila rovněž na břevně Semanovy branky.
Zdroj: Ústecký deník

Ohlasy trenérů

Jaroslav Vavroch, trenér: "Prohráli jsme úplně zbytečně, protože po většinu času jsme měli výraznou převahu, největší šanci měl patnáct minut před koncem Adam, trefil ale pouze tyč opuštěné branky domácích."