S Dynamem absolvoval letní přípravu a rozhodně nepropadl. I proto se jihočeský klub rozhodl si jeho služby pojistit. Účastník nedávného MS do 20 let v dresu Dominikánské republiky Thomas Jungbauer se oficiálně stal hráčem Českých Budějovic. Do klubu přichází tento čerstvě 18letý střední obránce z italského SPALu a smlouvu podepsal do 30. června 2026 s opcí na prodloužení o jeden další rok.

Dynamo oficiálně přidává do svých řad další novou posilu. Celým jménem Thomas Johann Jungbauer Genao je talentovaným 18letým stoperem s rakouskými kořeny, který se narodil v Dominikánské republice. A tu také reprezentuje. Zahrál si například na nedávném mistrovství světa do 20 let, kde se jeho tým potkal ve skupině s Brazílií, Nigérií a Itálií. Ve dvou ze tří zápasů nastoupil Jungbauer v základní sestavě, jednou naskočil do souboje z lavičky.

Na klubové úrovni začínal s fotbalem v Rakousku a přes Behamberg a mládež LASKu Linz se v roce 2022 dostal do Itálie. Oblékal dres SPALu do 17, 18 a 19 let a se druhým jmenovaným týmem do osmnácti let získal na konci loňské sezony ligový titul. Apeninský poloostrov teď mění za jih Čech. Za Dynamo už Jungbauer naskočil v letní přípravě, zahrál si také za béčko nebo devatenáctku.

„Thomase bereme jako projekt do budoucna, který by se měl projevit hlavně v čase. Díky tomu, že jsme měli Thomase na testech, o něm máme ty nejlepší informace. I z hlediska charakteru, což je pro nás základ. Rychle zapadl mezi kluky v týmu, skvělé reference na něj jdou i ze strany rezervy a trenéra devatenáctky Rožbouda. Hráč má skvělé předpoklady k tomu, aby se rozvíjel a mohl být do budoucna velice zajímavý,“ říká o Jungbauerovi sportovní manažer Jan Podroužek.