Před reprezentační přestávkou sehrají fotbalisté Dynama další důležitý duel. Po remíze ve Zlíně se budějovičtí hráči podruhé v řadě utkají se sousedem v tabulce, tentokráte s Karvinou. Soupeř ze Slezska do zápasu půjde nabuzen vysokou výhrou z minulého kola, kdy Slovan Liberec porazil na svém hřišti vysoko 5:2.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

MFK Karviná
www.mfkkarvina.cz
15. místo (7 bodů)
Postavení v tabulce
14. místo (7 bodů)
13:25
Skóre
15:22
Jakub Hora (3)
Nejlepší střelci
Mikuš, Akinyemi (3)
Zdeněk Ondrášek (2)
Nejvíce asistencí
Bartl, Memič, Budínský (2)
Zlín – Dynamo 1:1 (0:1)
Poslední zápas
Karviná – Liberec 5:2 (3:1)
RPPVP
Forma
VPPPP

Výhrou nakopnutá Karviná

Nováček FORTUNA:LIGY MFK Karviná se mezi českou elitu vrátila po roční odmlce. Po sestupu v ročníku 2021/2022 neponechal náš sobotní soupeř nic náhodě a sezónu ve druhé lize zakončil na prvním místem, zajišťujícím přímý postup zpět do nejvyšší soutěže. Zdaleka nejproduktivnějším hráčem týmu byl s 11 brankami a 11 asistencemi Jaroslav Málek, který ale po sezoně odešel do Opavy. Ukázal se také mladý útočník Rafiu Durosinmi, který po výborných výkonech přestoupil už v zimě do Viktorie Plzeň. Dalšími oporami týmu byli Rajmond Mikuš s Dominikem Soukeníkem, kteří měli v loňské sezoně nejvyšší minutáž. Oba dva pokračují v dresu Karviné i v aktuální sezoně.

Během letního přestupového období bylo v Karviné poměrně rušno. Z klubu odešli mimo Válka například také útočník Antonín Svoboda, do trenérského týmu se pak přesunul zkušený útočník Michal Papadopulos. S cílem vyrovnat se ligové kvalitě Karviná ale také posilovala. Na brankářský post přišel bývalý brankář Sparty, Slovák Dominik Holec, z Baníku přišel na hostování velezkušený Jiří Fleišman. Z polské Ektraklasy Karviná přivedla někdejšího střelce Jablonce Martina Doležala, na křídle se zase dobře uvedla posila z Portugalska, Kapverďan Papalelé. Karviná také posílila o budějovickým fanouškům velmi známou tvář, po konci smlouvy v Dynamu podepsal ve Slezsku kontrakt Patrik Čavoš. Ten během sedmi a půl předešlých sezon odehrál za náš klub více než dvě stovky soutěžních utkání.

V aktuální sezoně se zatím Karviná pohybuje ve spodku tabulky. Po výhře v úvodním kole se Zlínem čekali Karvinští na další ligovou výhru až do minulého kola, kdy doma překvapivě rozstříleli Slovan Liberec výsledkem 5:2. Mezi těmito výhrami uzmuli hráči Karviné ještě bod za remízu s Jabloncem a v tabulce tak mají, stejně jako Dynamo, 7 bodů. Do posledního vítězného zápasu vedl fotbalisty našeho soupeře nový lodivod Juraj Jarábek, který nahradil Tomáše Hejduška.

V historii samostatné české ligy jsme se s MFK Karviná střetli šestkrát. Hned třikrát jsme si s tímto soupeřem rozdělili body, dvakrát jsme soupeře porazili. Lukáš Havel, který má proti Karviné na kontě dvě branky, je historicky nejlepší střelec Dynama proti tomuto soupeři.

Základní sestava Karviné v posledním utkání s Libercem:

Poslední vzájemné utkání (F:L 2021/2022, 23. kolo) – 27.2.2022:
MFK Karviná – SK Dynamo ČB 2:2 (1:0)
Góly: 44. Bartošák, 50. Zorvan – 49. Škoda, 80. Králik.
ŽK: Šehič – Hora, Valenta, Vorel.
Rozhodčí: Szikszay – Caletka, Volf – Petřík (video).
Sestava Dynama: Vorel – Havel, Králik, Novák (75. Hais) – Čolič, Valenta, Hora, Mihálik (85. Konda), Skovajsa (63. Mršič) – Van Buren, Škoda. Trenér: Horejš.
Sestava Boleslavi: Bajza – Látal, Buchta, Kobouri, Šehič – Túlio – Zorvan, Ndiaye (85. Qose), Papadopulos (72. Svoboda), Bartošák (85. Sinjavskij) – Durosinmi (85. Holík). Trenér: Páník.

Utkání 11. kola FORTUNA:LIGY mezi Dynamem a Karvinou bude na programu v sobotu v 15:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

Vstupenky na utkání najdete na webu TicketLive.
Díky speciální akci Dynama budete moci se vstupenkami z tohoto zápasu navšívit zdarma také úterní duel 3. kola MOL Cupu s Chrudimí! V rámci celoligové akce Víkend otců budou mít na pohárový duel vstup zdarma také všechny děti do 15 let. Vice info zde.