Říjnová reprezentační přestávka je minulostí a FORTUNA:LIGA se vrací! V rámci 12. kola nás čeká výjezd na hřiště aktuálního lídra tabulky, představíme se na pražské Spartě. Ta je po jedenácti kolech stále neporažená a vedle dvou remíz zaznamenala devět vítězství. Dynamo jde do nedělního utkání posíleno výhrou nad Karvinou z minulého kola.

Statistiky


AC Sparta Praha
www.sparta.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
1. místo (29 bodů)
Umístění v tabulce
12. místo (10 bodů)
30:8
Skóre
14:25
Lukáš Haraslín (7)
Nejlepší střelci
Jakub Hora (3)
Qazim Laci (5)
Nejvíce asistencí
Ondrášek, Adediran (2)
Hradec - Sparta 1:3
Poslední ligový zápas
Dynamo – Karviná 1:0
VVRVV
Forma
VRPPV

Výjezd na neporaženou Spartu

Spartě zatím letošní sezona vychází. Mimo remízu v Teplicích a v derby pražských ‘S‘ sbírá zatím letos v lize samé výhry. Zároveň je společně s Plzní nejproduktivnějším ligovým týmem, v 11 kolech nastříleli sparťané už 30 branek. Hned třikrát už se jim letos povedlo vstřelit soupeři v zápase pět gólů, odnesly to Pardubice, Jablonec a Slovácko. Sparťané svádí boje zároveň také na evropské scéně. Po vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů s Kodaní si postupem přes Dinamo Záhřeb dokázali zajistit účast ve skupinové fázi Evropské ligy, kde se potkali se skotskými Rangers, španělským Realem Betis a kyperským Arisem Limassol. V prvním skupinovém utkání porazili Aris, ve druhém padli s Betisem.

Náš nedělní soupeř má v bráně novou jedničku, nedávného brankáře Dynama Vojtěcha Vorla nahradil na brankové čáře po úvodních kolech Dán Peter Vindahl. Obrana stojí na stabilní dvojici tvořené kapitánem Ladislavem Krejčím a dalším Dánem Asgerem Sörensenem. Obranu doplňují neméně kvalitní Vitík s Panákem. Další letní posilou je pravý bek Angelo Preciado, který do Sparty přišel před měsícem z belgického Genku. Záložní řada se opírá o výkony fina Kairinena či albánce Laciho, který je s pěti asistencemi nejlepším ligovým nahrávačem v této sezoně. O góly se letos stará především Slovák Lukáš Haraslín, ten je se sedmi trefami nejlepším střelcem ligy.

V uplynulé reprezentační pauze vyslali „letenští“ do národních týmů tradičně podstatnou část kádru. Na reprezentační sraz ČR odjela čtveřice Krejčí, Vitík, L. Sadílek a Kuchta. Dalšími reprezentanty byl Laci v Albánii, Kairinen ve Finsku a Preciado v národním týmu Ekvádoru. Další trojici poslala Sparta do české reprezentace do 21 let, ve dvou bitvách na Střeleckém ostrově se představil Karabec, Sejk a P. Vydra.

Sestava Sparty v posledním ligovém zápase proti Hradci:

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 16. kolo, 12.11.2022):
AC Sparta Praha – SK Dynamo ČB 1:0 (1:0)
Góly: 12. Haraslín (Minčev)
ŽK: Zelený - Čmelík, Havel, Skovajsa.
ČK: 71. Čavoš (Č. Budějovice).
Rozhodčí: Starý - Nádvorník, Vodrážka - Kocourek (video).
Sestava Dynama: Šípoš - Sladký (79. Broukal), Havel, Králik, Skovajsa - Hellebrand (89. Škoda), Hora - Čmelík (89. Matoušek), Čavoš, Mršič (67. Penner) - Zajíc (67. Potočný). Trenér: Lerch.
Sestava Sparty: Kovář - Vitík, Panák (60. Karabec), Sörensen - Wiesner, Sadílek, Pavelka (80. Höjer), Zelený (85. Mejdr) - Haraslín (60. Daněk), Kuchta, Minčev (85. Kaštánek). Trenér: Priske.

Vstupenky pro vyjíždějící fanoušky

Dynamáčtí fanoušci, kteří plánují utkání sledovat ze sektoru hostů mohou vstupenku kupovat na tomto odkazu.

Utkání 12. kola FORTUNA:LIGY mezi Spartou a Dynamem bude na programu v neděli 22. října od 15 hodin v pražské Epet ARENĚ a vy ho můžete sledovat zde v online reportáži.