České Budějovice v předposledním domácím ligovém klání základní části FORTUNA:LIGY na svém stadionu vyzvou sedmý celek tabulky, kterým je liberecký Slovan. Start utkání na Střeleckém ostrově je na programu v sobotu v 15 hodin.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FC Slovan Liberec
www.fcslovanliberec.cz
16. místo (19 bodů)
Umístění v tabulce
7. místo (38 bodů)
27:56
Skóre
42:41
Zdeněk Ondrášek,
Jan Suchan (4)
Nejlepší střelci
Luka Kulenovič (7)
Wale Musa Alli,
Zdeněk Ondrášek (3)
Nejvíce asistencí
Jan Mikula,
Ľubomír Tupta (5)
Padubice – SK Dynamo ČB 1:1 (1:0)
Poslední ligový zápas
Liberec – Slovácko 4:1 (2:0)
RPPRP
Forma
VVPVP

FC Slovan Liberec

Severočeši se momentálně potýkají s výbornou formou. Během posledních dvou utkání vstřelili sedm branek a za dvě výhry si na své konto připsali šest bodů. Nejprve překvapivě zvítězili 3:1 na půdě Viktorie Plzeň a o uplynulém víkendu si po výhře 4:1 připsali také skalp Slovácka. Z jarních ligových zápasů si Kozlovi svěřenci do statistik zapsali čtyři výhry, tři porážky a jednu remízu v podještědském derby s Jabloncem, které skončilo 3:3. Liberec se také probojoval do jarních bojů v MOL Cupu, jeho cesta ale skončila na hřišti Zlína, kde liberečtí fotbalisté padli 1:2 po prodloužení.

Fotbalisty, kteří v libereckém dresu v aktuální sezoně nastoupili do všech zápasů, jsou slovenský křídelník Ľubomír Tupta a obránce Matěj Chaluš. Jen o jeden start méně má na svém kontě Chorvat Luka Kulenovič. Ten je také se sedmi brankami nejlepším střelcem našeho sobotního soupeře. Nejlepšími asistenty jsou pak Jan Mikula a Ľubomír Tupta.

O Slovanu se v poslední době toho také napsalo spoustu v médiích, neboť 2. dubna 2024 byl dokončen proces převodu 75,65 % akcií Liberce na společnost Pembroke Manor s.r.o., prostřednictvím které se většinovým akcionářem klubu stal pan Ondřej Kania.

Vzájemná bilance

Dynamo s Libercem doposud odehrálo čtyřicet sedm duelů, ze kterých vzešlo osmkrát vítězně, pětadvacetkrát neuspělo a čtrnáctkrát se oba celky rozešly smírně.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 5.11. 2023):
FC Slovan Liberec – SK Dynamo ČB 1:0 (0:0)
Góly: 61. Kulenovič
ŽK: Pourzitidis, Višinský – Suchan, Nikl
Rozhodčí: Machálek – Podaný, Antoníček; VAR: Berka, AVAR: Pechanec
Sestava Dynama: Šípoš – L. Havel (C), Králik, Nikl (46. Alli) – Sladký, Čermák, Hubínek, Trummer – P. Hellebrand (87. Osmančík), Suchan – Skalák (69. Adediran).
Sestava Liberce: Bačkovský – Mikula (C), Chaluš, Pourzitidis (46. Prebsl) – Ghali (59. Višinský), Červ, Žambůrek, Frýdek (76. Fukala), Preisler – Kulenović (88. Rabušic), Tupta (88. Horský).

Vstupenky

Fanoušci, kteří si ještě na sobotní utkání proti Liberci nekoupili vstupenku, si ji mohou pořídit na tomto odkazu. Přijďte náš tým podpořit!