České Budějovice do svého týmu přivádějí třetí zimní posilu, tentokráte do defenzivy. Obranné řady vyztužil Matej Madleňák, který přichází na půlroční hostování bez opce ze slovenského MFK Ružomberok.

Nedávno pětadvacetiletý levý obránce, který ale může nastoupit také na pozici levého stopera, už v české nejvyšší fotbalové soutěži strávil podzimní část probíhajícího ročníku. Madleňákovy služby během podzimu využíval Baník Ostrava, do kterého rodák z Oravské Jasenice přišel na hostování s opcí. Slovenský obránce si během podzimní části v dresu ostravského celku připsal pět startů za A-tým a shodně také pět startů za rezervu Baníku, která působí v MSFL.

Slezský klub na Madleňáka opci neuplatnil, a tak se Matej vrátil zpět do Ružomberka, odkud následně nabral směr jihočeská metropole. V dresu Ružomberka si naše nová posila připsala devadesát jedna ligových startů, v nichž vsítila devět branek a připsala si tři asistence. Nejproduktivnější Madleňákovo sezonou byla ta loňská, když si v jedenatřiceti utkáních připsal pět gólů a dvě asistence.

Mimo jiné si levonohý zadák v dresu slovenského celku vyzkoušel také konfrontaci s evropskými soutěži, když v sezoně 20/21 odehrál celé utkání v předkole Evropské ligy a o dva roky později nastoupil do tří zápasů v předkolech Evropské konferenční ligy, v nichž si připsal jednu asistenci.

„Matej je levý obránce, který ovšem může nastoupit i na pozici levého stopera. Možností také je, pokud by do zápasu nemohl nastoupit Musa Alli, že se Trummer posune výše a Madleňák zastoupí post levého obránce,“ říká o nové posile sportovní ředitel Milan Čadek.

Mateji, vítej a hodně štěstí u nás v Dynamu!