Dynamo oznamuje novou posilu do útočných řad! Po doladění smluvních podmínek se na soustředění v Turecku připojil dvaadvacetiletý německý útočník Jakob Tranziska, který přichází z rakouské Admiry Wacker.

Jakob začal svou kariéru v německém klubu FC Eintracht Bamberg. V sezoně 2019/20, ve svých 17 letech, se přesunul do kádru prvního týmu hrajícího pátou německou ligu. V ročníku 2021/22 dokázal v podzimní části sezony vstřelit 21 gólů v 19 zápasech a hned v lednu 2022 se stěhoval do bundesligového klubu 1. FSV Mainz 05, kde odehrál několik zápasů za rezervní tým.

V srpnu 2022 Tranziska přestoupil do rakouského druholigového klubu FC Admira Wacker. Během sezony a půl si v jejím dresu připsal ve 33 zápasech 7 branek.

Jakob už byl s A-týmem Dynama na začátku zimní přípravy v rámci desetidenní zkoušky, v jejímž závěru se představil i v přípravném utkání s Vysočinou Jihlava. Po jejím skončení se německý útočník podle předešlé domluvy obou klubů vrátil zpět do rakouské Admiry.

Trenérům Dynama se Jakobovy výkony líbily a tak začala probíhat intenzivní jednání o jeho příchodu. Jednání byla úspěšná a vedení klubu se s hráčem dohodlo na smlouvě na jeden a půl roku s opcí na další rok.

Jakobe, vítej v Dynamu a ať se ti u nás daří!