Dvaadvacetiletý nigérijský křídelník Wale Musa Alli je jednou z jedenácti posil, které v létě přišly na Střelecký ostrov. Za jihočeský celek doposud ve FORTUNA:LIZE odehrál pět utkání, v nichž si připsal jeden vstřelený gól a jednu asistenci. Na svém kontě má i důležitou branku v pohárovém utkání s Velkými Hamry. Nyní si můžete s nejmenším hráčem české ligy přečíst náš rozhovor.

V Dynamu už působíš nějakou dobu, jak se ti na jihu Čech líbí?

Zatím je to dobré. Moc se mi tu líbí zázemí. Je na velice dobré úrovni, což je pro nás pro hráče dobré pro rozvoj, i díky tomu se můžeme zlepšovat a rozvíjet.

Odehrál jsi už několik utkání, jaké jsou tvé dojmy?

Hrálo se mi dobře, myslím ale, že v některých situacích máme jako tým trochu smůlu a inkasujeme příliš laciné branky. Obecně ale věřím, že jsme na dobré cestě a výkony i výsledky se budou zlepšovat.

Do Českých Budějovic jsi přišel z brněnské Zbrojovky na hostování s opcí, jak k přesunu došlo?

Všichni ví, že Brno sestoupilo, já měl ale stále vůli a motivaci hrát první ligu. Ze všech zájemců nakonec vyšlo Dynamo, takže jsem tady a jsem za to rád.

V létě se ale mluvilo o tvém přestupu do zahraničí, proč to nakonec nevyšlo?

Ano, byl i velký zájem ze zahraničí, s žádným ze zahraničních klubů jsme se ale nakonec nedomluvili. Doufám ale, že nějaké nabídky ještě v budoucnu přijdou, svými výkony bych se rád posunul dále.

Popsal bys nám tvou dosavadní fotbalovou cestu?

Díky fotbalu jsem získal školní stipendium a fotbal mi v podstatě změnil život. Začínal jsem v estonské první lize, poté jsem hrál v Rakousku a nyní jsem v Česku. Co se stane v budoucnu, to ví jenom Bůh.

Co na hřišti patří mezi tvé silné stránky?

Jsem hráč, který hraje instinktivně. Na hřišti si věřím, myslím, že jsem zatím nepředvedl všechno, co ve mně je. Doufám, že brzy budu hrát v top pěti ligách, přál bych si to. Výškou jsem sice malý, ale nevidím v tom nevýhodu. Jsem sebevědomý a dobromyslný člověk.

Co kluci v kabině, jak tě přijali?

Jsou skvělí. Nejsem pro ně úplně nový, hrál jsem proti nim v minulé sezoně právě v dresu Brna. Máme se rádi a myslím si, že jsou rádi, že tu jsem.

Jaký dojem na tebe zatím udělalo město?

Je zajímavé, cítím se tady dobře. Je to tu takové pohodové a je tu klid, což mi vyhovuje.

O víkendu náš tým čeká důležitý zápas s Karvinou, s čím do něho půjdete?

V sobotu musíme získat tři body, nic jiného nebereme. Musíme hrát na sto procent a pevně věříme, že na Střeleckém ostrově zvítězíme.