Do role psychologa se musel tento týden částečně vžít trenér František Cipro, aby vyhnal vzpomínky na nešťastný zápas v Teplicích, ve kterém jihočeský tým herně nezklamal, a přesto si odvezl pětibrankový příděl. "Kdo ten zápas viděl, potvrdí, že jsme nehráli špatně. O to víc mrzí individuální chyby, které zapříčinily takový výsledkový debakl," posteskl si kouč a zároveň dodal známou pravdu: "Lepší je hrát blbě a vyhrávat. To, že vás někdo chválí za předvedenou hru bez bodů, je k ničemu." Odhánění chmur věnoval českobudějovický lodivod část první poloviny týdne. "Nejsem příznivec nějaké přehnané kritiky nebo chválení, sedli jsme k videu a v klidu prostudovali chyby. Ve druhé polovině už naše pozornost směřovala k utkání s Opavou," prozradil.

Preview: SK Dynamo ČB - SFC Opava

Tabulkové postavení mužstva nedává jinou možnost, než pod vedením Františka Cipra Opavu převálcovat. Každý jiný výsledek by znamenal více než velkou komplikaci. "Nepřipouštím si nic jiného než naši výhru. Musíme zvítězit za každou cenu a uděláme pro to maximum," vzkazuje trenér rezolutně. Do mužstva se opět vrací Kulič, ale tým postihlo několik ran. Po neodpískaném teplickém zákroku na Grubera pro šestadvacetiletého záložníka sezóna skončila. "Jsem přesvědčen, že šlo o úmyslný faul, který ale nebyl nijak potrestán. Právě Gruber si za dvacetiminutový výkon v Teplicích zasloužil podtrženou jedničku," lituje Cipro zranění fotbalisty, který se tak zařadí po bok dlouhodobých marodů Němce a Horejše. Aby toho nebylo na pravé straně málo, pro žluté karty se pouze z tribuny bude dívat obránce Pončák. "Pravou stranu celkově nějak nahradíme, ale trápí mě složení obrany, protože Homoláč je na tom také špatně, dnes teprve vyklusával," přidal kouč na seznam "pohřešovaných" další jméno. Ten tak musí počkat do zítřka, zda se pravidelně hrající stoper dá do pořádku. "Nějaké varianty v hlavě mám, ale ještě počkejme. Budu muset mužstvo doplnit mladými, což v téhle situaci není úplně dobře. Jsem známý tím, že dávám rád příležitost nadějným hráčům, ale raději bych k tomu sáhl v méně vypjatých chvílích."

Sobotní soupeř z Opavy je těžko rozluštitelný tým. V kádru se během roku vždy vystřídá nezvykle vysoký počet hráčů, takže Slezané nesou nálepku nevyzpytatelného mužstva. "Je tam několik známých fotbalistů, ať už Kotůlek, Bureš nebo Zeher, ale také spousta neznámých tváří. Letos už byli téměř odepsaní a najednou se zvedli a na jaře udělali několik výborných výsledků, které je vrátily do hry a v zápasech za svými soupeři nijak nezaostávají," uznale hovoří Cipro a dává za příklad poslední utkání se Slávií. "Mluvil jsem se Slávisty, kteří přiznávají, že v Opavě vyhráli náhodou." František Cipro prostudoval na videu několik zápasů Opavy a opět se podle vlastních slov výrazně zaměřil na standardní situace, které jeho svěřencům dělají dlouhodobě problémy.

Zítra se kabina seznámí se základní sestavou, která v sobotu vyběhne na hřiště. Trenér bude mít složitou situaci nejen při nahrazování chybějících hráčů, ale řešit bude i otázku brankáře. Jakub Kafka si přes několik skvělých zákroků vybral v Teplicích až příliš slabých chvilek a tak je nasnadě otázka, zda jeho místo protentokrát nezaujme Filipko. "Vím, že by si to lidé rádi přečetli dopředu, ale je fér, aby se kluci dozvěděli nominaci v kabině, zvlášť na sporných místech sestavy," zachovává tradičně diplomatický postup František Cipro.