Jako noc a den se lišily poločasy při sobotním prvoligovém zápase Dynama se Slováckem. V první půli hráli hráči Dynama zodpovědně, nedopouštěli se vážnějších chyb a až na pár výjimek nepustili svého soupeře téměř vůbec do hry. Převaha na hřišti logicky vyústila v několik gólových šancí. Do druhého poločasu jakoby v černobílých dresech vyběhl na hřiště někdo jiný. Nic nevycházelo tak, jak si hráči přáli. Kombinace byla nepřesná, útoky zmatené, obrana nekoncentrovaná. Veškerou snahu domácích hráčů brzdily hloupé a laciné chyby. Moc dobře si toho všeho byl po zápase vědom i kapitán Dynama Marek Kulič. „Udělali jsme hloupé chyby. Naprosto zbytečně jsme darovali soupeři obě standardní situace po kterých padly góly,“ vrací se Marek ke zlomovým momentům zápasu.

Hlavní důvod, proč byly oba poločasy tak rozdílné však nehledal Marek jenom v nasazení, přístupu a individuálních výkonech. „Bude to znít divně, ale jeden z hlavních důvodů byl trávník. O poločase totiž vyschlo hřiště a to nám moc nevyhovuje. Chtěli jsme mít po celý zápas trávník pokropený. Nechci se ale vymlouvat jenom na to. Především nás zlomily dva obdržené góly,“ vysvětlil po skončení zápasu nevysoký útočník příčinu rozdílných poločasů.

První inkasovaný gól zaskočil všechny přítomné. A nejvíce patrně hráče v černobílé kombinaci. Podle zkušeného útočníka však přišel klíčový moment ještě o pár minut později: „Zlomil nás až druhý gól v naší síti. To byl takový hřebíček do rakve,“ konstatoval později hráč, který bude Dynamu v zápase na hřišti Teplic kvůli obdržené žluté kartě chybět. „Všichni sice říkají, jak je Slovácko silné, dneska jsme je vlastně téměř k ničemu nepustili. V podstatě třikrát vystřelili na bránu a padly z toho dva góly,“ vrátí se ještě k zápasu útočník, který přišel do Dynama z Příbramské Marily. „Na druhou stranu, my jsme měli také velké šance ale nedokázali jsme je využít,“ dodá se sklopenýma očima.

Závěr zápasu už mnoho diváků nevidělo. V 90. minutě se většina osazenstva tribun jala houfně opouštět stadion. Nejinak se zachoval také trenér černobílých. Okamžitě po skončení zápasu zamířil pan Cipro do kabiny svých chlapců. Ještě před tím se ale sháněl po záchodu. Z výkonu svých svěřenců mu zřejmě nebylo nejlépe. “Kulda“ však vysvětlil, co vše se v kabině krátce po skončení zápasu odehrálo: „Trenér Cipro nám vytkl chyby, podrobnosti ale radši necháme v kabině.“

Ještě při odchodu do kabin si poměrně nahlas vysvětloval Marek Kulič s Miroslavem Obermajerem, kde se stala chyba. Odpověď na tuto otázku oba hráči znali moc dobře. „Nastoupili jsme s tím, že chceme vyhrát. Druhou půli nám to ale vůbec nešlo. Dostali jsme góly ze standartek a to je neodpustitelná chyba,“ potvrdil Kuličova slova Obermajer. „Dostali jsme dva góly z rohu, to nás hodně mrzí. Po předchozích dvou vítězstvích jsme věřili, že to bude lepší. Tahle porážka nás opět srazila na kolena,“ pokračoval rozpačitě vysoký obránce.

První brance v síti Dynama předcházela poměrně zajímavá situace. Právě Obermajer se nedohodl s brankářem Kafkou, kdo odvrátí centrovaný míč. Nakonec to byl právě Kafka, kdo musel centr vyrážet s vypětím všech sil na roh. „Roh vznikl po mém zásahu. Kafe na mě něco zařval a já jsem mu nerozuměl. Bohužel, už se stalo. Bylo to naše nedorozumění,“ přiznává řízný obránce. A bylo ještě hůř. Následný roh skončil za Kafkovými zády. Svou vinu na inkasované brance “Obr“ nepopírá: „První gól nám dal Ordoš, kterého jsem měl hlídat.“ Vzápětí však přišel druhý úder. "Skoro stejně padl i druhý gól. Opět prošel míč přes přední tyč,“ vrací se ještě jeden ze stoperské dvojice k okamžiku zmaru.

Na svého soupeře se Dynamo dobře připravovalo. Před zápasem trenér Cipro varoval, jak jsou hráči Slovácka ve vzduchu nebezpeční. Přesto dokázal soupeř udeřit. "Byly jsme připraveni na variantu, že Slovácko kope rohy na přední tyč, bohužel jsme si to nedokázali pohlídat. Měli jsme dokonce určené hráče, kteří měli přední tyč hlídat, ani to ale nebylo nic platné,“ hledá na závěr možnou příčinu inkasovaných branek Obermajer.

Znalost soupeře po zápase potvrdil i gólman Jakub Kafka: „Trenér nám říkal, že je to kvalitní soupeř, který by bez odečtů byl úplně jinde a oni svou kvalitu svým způsobem prokázali. Věděli jsme, že si nejvíce musíme dávat pozor na oba útočníky plus Jarolíma. A Jarolím tam dvakrát nacentroval a dostali jsme dva góly.“ Vinu na obdržených gólech rodák z Českého Těšína nenese. To je pro něj ale malá útěcha. Se svým výkonem sice byl “Kafe“ spokojen. Nad své osobní zájmy však staví gólman s vynikajícím reflexem zájem týmu: „My si nemůžeme dovolit hrát na to, jestli je někdo dobrej nebo špatnej, musíme hrát pro Dynamo. Ze dvou ne moc nebezpečných rohů jsme dostali dva góly, to jsou chyby, za které jsme trestáni. V první půlce máme několik šancí, nejsme schopni z několika standardních situací dát gól, oni toho naopak schopni byli. My nedáváme góly, přitom to máme dvakrát na čáře, vůbec nevím na tu dálku, proč to tam nespadlo.“

Jakub se v letošní sezóně do brány moc často nedostával. Od příchodu trenéra Cipra však hájil bránu Dynama už podruhé. Že by se u něj blýskalo na lepší časy? „Já sám mám letošní sezónu s takovýma přestávkama, někdy kratšíma, jindy delšíma, teď jsem chytal po přestávce podruhé. Jsem rád, že zase hraju, ale já bych hlavně chtěl, abychom tady zachránili ligu jako klub, jako Dynamo a výsledky jednotlivce by měly jít stranou,“ snaží se ještě najít slova povzbuzení.