Poměrně blízko byla tentokrát k bodu družina černobílých. Někteří z hráčů ještě nebyli zcela zdravotně v pořádku. Kdo by si ale nechal utéct utkání proti pražské Spartě. Největším překvapením v sestavě tak byla neúčast Vlado Pončáka, jehož zákeřná nemoc skolila v den zápasu. Spoléhat se domácí celek mohl především na starší a zkušené hráče. Na rozmočeném terénu se toho kombinačně mnoho vymyslet nedalo. Největší šance se tak rodili po standardních situacích. Po odchodu Martina Vozábala přebral tuto povinnost Josef Němec.
„Máme secvičeno pár standartek, ale na tomhle terénu to bylo těžký. Člověk si nemohl dát balón pod nohu, nic. Jediná rada na tomto terénu zněla kopat do prostoru, který jsme si dopředu domluvili,“ přibližuje nejzkušenější hráč Dynama, kudy vedla cesta ke gólu. „Nacvičeno jsme měli pár signálů. Každý věděl, kam si má nabíhat,“ přidává se i střelec vyrovnávací branky, Gruber. Právě po Němcově rohu a Blažkově vyboxování vsítil Jan Gruber nádherný gól. „Snažil jsem se hlavně trefit bránu. Nic jiného s tím nešlo dělat,“ vysvětluje Gruber, gólovou situaci ze svého pohledu.

Sparta na Střeleckém ostrově rozhodně nepředvedla excelentní výkon. Po vyrovnávajícím gólu je hráči Dynama dokázali na dlouhé minuty zavřít na jejich vlastní půlce. To byly možná klíčové minuty. Pokud by v tu chvíli domácí skórovali podruhé, vše by se vyvíjelo jinak. V tu chvíli už hrál Gruber na postu ofenzivního záložníka. Místo Iva Svobody totiž přišel do hry Luboš Myšák, který se okamžitě postavil na hrot útoku. „Věřil jsem, že vyhrajeme. Byl jsem o tom přesvědčen. Po vstřelení vyrovnávací branky jsme byli lepší a Spartu jsme přehrávali. Nezasloužili jsme si prohrát,“ vrací se ještě k situaci po vstřelení gólu Gruber. Valný herní dojem tedy Sparta na jihu Čech nezanechala. Grubera ani Němce hostující tým nepřekvapil. „Nepřekvapili nás vůbec ničím,“ upřesňuje ještě starší z dvojice, Němec.

Budějovice druhý zápas po sobě sehráli se svými soupeři vyrovnaný zápas. Přesto ze dvou jarních utkání nemají ani jeden bod. „Všechno prohráváme o gól. Jsou to blbý prohry a hrozně to mrzí. Zvlášť doma,“ neskrývá své rozladění Němec „Druhý zápas po sobě nebyl špatný a opět odcházíme poraženi. Doma prostě nemůžeme dostat dva góly. A když už je dostaneme, tak to nemůže být po našich chybách,“ přidá si své i Gruber „Ve vlastním pokutovém území jsme byli nedůrazní. Za prohru si můžeme sami,“ hledá ještě dál příčinu prohry.

Věhlasného soupeře, ani televizních kamer se nikdo z hráčů Dynama nezalekl. Úkol celého týmu byl podřízen jedinému cíly – bodovému zisku. „Do zápasu jdeme pokaždé naplno. Nehraje roli, jestli se hraje v pondělí nebo v pátek, jestli to vysílá ten nebo ten. Snažíme se soustředit na svůj výkon,“ přibližuje ještě odhodlání domácích Němec. „Už jsme v situaci, kdy se nemůžeme ohlížet na to s kým hrajeme. Musíme jít zápas od zápasu,“ vysvětluje odhodlání týmu jeho kapitán, David Homoláč. Královehradecký odchovanec měl dokonce chvilku jiné starosti, než jenom střežit útočníky soupeře. V průběhu druhého poločasu byl společně s kapitánem Sparty pozván na kobereček k hlavnímu rozhodčímu. Příčinou bylo jednání sparťanských fanoušků. „Spíš všechno říkal Poborskému. Nechal mě přeběhnout půl hřiště, aby nakonec řekl Karlovi, že si má ukáznit fanoušky,“ vrací se Homoláč k pohovoru s hlavním arbitrem. „Meduna byl hodně důrazný. Je nebezpečný ve vzduchu, výborně si kryje míč tělem,“ nezapomene ještě zkušený hráč při svém odchodu pochválit sparťanského útočníka.

Závěr utkání už si zkušení hráči Sparty dokázali pohlídat. Především díky těžkému terénu už domácí tým neměl sil na rozdávání. Své o tom ví i střelec jediné domácí branky: „Terén nám sebral hrozně moc sil.“