Pět dnů po nepovedeném utkání proti Teplicím nastoupí fotbalisté Dynama České Budějovice k pohárovému zápasu proti Jablonci. Tým Roberta Žáka nedokázal v posledním ligovém utkání zopakovat výkon proti Slovácku a po tragickém úvodu prohrál s ambiciózním soupeřem na domácím stadionu 0:1. Možnost zvednout si sebevědomí mají fotbalisté Dynama již tento čtvrtek, kdy na Střelecký ostrov zavítá Jablonec. Zápas 4. kola poháru ČMFS má výkop stanoven na 15:30. Průběh zápasu budeme sledovat online.

Informace pro návštěvníky pohárového zápasu

Jihočeši se do čtvrtého kola poháru probojovali díky vítězství v Třeboni 4:1 a v Prachaticích 2:1. O tom, že se bude hrát osmifinálový zápas na Střeleckém ostrově rozhodl los.

Jablonec prožívá jednu z těch lepších sezon v prvoligové historii, po loňském desátém místě se mužstvo v současné době pohybuje na osmém místě ligové tabulky. O dobré pohodě týmu svědčí remízový zápas na hřišti velmi kvalitního Liberce 1:1

Minulý zápas Jablonce
LIBEREC - JABLONEC 1:1 (1:0)

 
Branky: 38. Papoušek - 88. Čížek
Rozhodčí: Helebrant - Filípek, Tulinger
ŽK: Lukáš, Pospíšil - Hušek
Diváci: 4880.

Sestava Jablonce: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka - Michálek (54. Jindříšek), Hušek, Čížek, Weber (79. Nesvadba) - Smíšek (62. Šenkeřík), Klapka
Trenér: Petr Rada.


Poslední duel obou soupeřů se na Střeleckém ostrově odehrál před nedávnou dobou. V zápase 8. kola Gambrinus ligy šlo o krk trenéru Pavlu Tobiášovi a jeho katem se stal záložník Čížek, který vstřelil jedinou branku utkání. Jihočechům se jinak doma proti Jablonci daří, v loňské sezoně vyhráli na Střeleckém ostrově 3:0 a o sezonu dříve dokonce 4:1. Tradičním střelcem Dynama býval proti Jablonci kanonýr David Lafata, který má na svém kontě v minisouboji s tímto soupeřem již tři branky.

Jablonec se do čtvrtého kola poháru probojoval přes Český Dub (2:0) a Spartu Krč (1:0). Svěřenci trenéra Petra Rady hrají v dobré pohodě a Jihočechy tak čeká na domácím stadionu tvrdý oříšek. Případná výhra může pro fotbalisty Dynama znamenat nový impuls do dalších zápasů. Utkání začíná ve čtvrtek v 15:30.