Nejen hru obou týmů sledovaly oči diváků přítomných na středečním pohárovém utkání. Zajímavá podívaná se jim naskýtala i ve chvíli, kdy diváci svým pohledem zabloudili do vlastních řad. Ke spatření zde totiž bylo hned několik velmi zajímavých osob. Čerstvě odvolaný trenér Pavel Tobiáš v prvním poločase za brankou živě diskutoval se svým kolegou s podobným osudem Danem Drahokoupilem. Jiří Kotrba, jenž byl jedním ze dvou kandidátů na uvolněné křeslo, si odbyl první půli osamocen na hlavní tribuně, ale o přestávce se už přesunul k Pavlu Tobiášovi. Tam spolu setrvali v dobré náladě, velmi ochotně se nechali vyfotografovat s mladým fanouškem a dál probírali situaci v jihočeském fotbale. V jednom z rohů stadionu byla i osoba momentálně nejvyhledávanější, zítra nastupující kouč Robert Žák. Ten, v ruce třímajíce kazetu s posledním ligovým utkáním Dynama, mapoval kádr z nadhledu za doprovodu výkonného ředitele Zdeňka Kořínka.

Reportáž: Tatran Prachatice - Dynamo Č. Budějovice 1:2 (0:2)

Oba v minulosti spojili svou hráčskou kariéru s českobudějovickým fotbalem, přesto se spolu v týmu nepotkali. "Já jsem v Dynamu skončil někdy v devadesátém roce a Robert přišel, tuším, o rok, možná o dva později. Minuli jsme se jen těsně," vzpomínal Kořínek. Právě on byl tím, kterého jméno Roberta Žáka napadlo a jednání se mohla rozjet. "Je fakt, že když jsem sestavoval nějaké možnosti k obsazení trenérské pozice, Robert mi v tom pavouku postupoval stále dál. On působil v Příbrami dlouhou dobu jako asistent výborných trenérů, jako Csaplár, Chovanec nebo Kotrba, takže by měl být na tuto práci velmi dobře připraven. Příbram nám ho v podstatě vychovala," vysvětlil Kořínek důvody důležité volby.

Je už tradicí, že sportovní kluby v jižních Čechách často spoléhají na trenéry, kteří jsou nějak spjati s tímto krajem. I pro Roberta Žáka hovořila jeho znalost prostředí. "K tomuhle jsem dospěl, když jsem všechno analyzoval. Když jsem vyhodnocoval, proč by tu měl, či neměl být, hrálo samozřejmě roli, že tu Robert hrával. Chodil jsem na něj na fotbal a viděl jsem, že si dokáže získat lidi a že je do fotbalu absolutně zapálený. Byl to útočník, který chtěl vyhrávat a to jsou vlastnosti, které určitě ten trenér přenese s sebou do další práce," potvrdil Kořínek.

Jedinou překážkou tak mohla být platná smlouva, kterou Žák měl v konkurenční Příbrami. Ani tam se ale žádný problém nevyskytl. "Oni nám vyšli v tomhle ohledu obrovsky vstříc a já si toho vážím. Mohu říct, že s Příbramí jsou vztahy velice přátelské," pochvaloval si ředitel jihočeského klubu.

Robert Žák tedy nahrazuje Pavla Tobiáše, ale ani ten možná od černobílých barev neodejde. Kořínek naznačil, že by vzájemná spolupráce mohla pokračovat: "Nad touto možností si chceme s Pavlem sednout zhruba koncem tohoto týdne. Nabídli bychom mu nějaké místo, možná u mládeže. Nebo spíš by si vyslechneme, jestli má nějaký zájem v klubu dále pracovat. Já si myslím, že Pavel má do budoucna dost ctižádosti a záleží jenom na něm, pro co se rozhodne."