V nejméně vhodnou dobu odjíždějí ve středu fotbalisté Dynama České Budějovice k zápasu třetího kola poháru ČMFS do Prachatic. V pondělí dopoledne byl od mužstva odvolán trenér Pavel Tobiáš a na jeho místo byl o den později dosazen Robert Žák, který se ale k týmu připojí až ve čtvrtek. Svůj jediný zápas jako hlavní trenér odkaučuje v Prachaticích Pavol Švantner, který měl dočasně zastoupit Pavla Tobiáše. Utkání mezi Tatranem Prachatice a Dynamem České Budějovice začíná ve středu v 16:00. Průběh zápasu budeme sledovat online.
Pavola Švantnera bude čekat ve středu těžká úloha, mužstvo je psychicky na dně a jen stěží se dá předpokládat, jaký výkon proti druholigovému týmu podá. Zajímavé může být složení základní jedenáctky týmu, která v posledních zápasech (především v obraně a útoku) hrála ve stabilizované sestavě. Odhodlá se Pavol Švantner udělat zásadní změny?

Prachatice vstoupily do letošního ročníku druhé ligy výborně, hned v prvním kole porazily ambiciózní Plzeň 1:0 (branku vstřelil Mrkvička) a zdálo se, že by druhá sezona v druhé nejvyšší soutěži mohla být úspěšná. Pak ale přišla série čtyř porážek v řadě a Jihočeši se dostali na samý chvost tabulky. Tým, který na konci srpna posílili budějovičtí Penner se Smíškem se chytil doma s rezervou Olomouce, kterou dokázal rozstřílet vysoko 6:2. O týden později přišla remíza v Brně a zdálo se, že tým začíná fungovat tak jak má. Na zem se vrátili prachatičtí na konci září, kdy je na domácím stadionu pokořil Žižkov vysoko 0:3. V posledním víkendovém zápase svěřenci Karla Musila překvapivě remízovali na hřišti druhého Mostu 1:1.

Minulý zápas Prachatic
Most - Prachatice 1:1 (0:0)

Branky: 68. Siegl - 75. Knietel
Rozhodčí: Racek
ŽK: Sitarčík, Škoda, Zábojník - Tobiáš, Smíšek, Minár, Knietel
Diváci: 526

Sestava Prachatic: Minár - Pivoňka, Tobiáš, Koršala, Kubiš - Nitrianský, Ludačka, Babka, Knietel, Kuračka (46. Mrkvička) - Smíšek

Tatran má v kádru řadu fotbalistů, kteří se nedávno nebo již před delší dobou objevovali v dresu Dynama. V základní sestavě proti Mostu jich bylo hned osm. Mezi největší hvězdy týmu patří v současné době obránce Miloslav Penner a útočník Martin Smíšek. Nejlepším střelcem týmu je Václav Mrkvička, který v letošních druholigových zápasech nastřílel již čtyři branky.

A-mužstvo Dynama se s Prachaticemi utkalo naposledy v lednu tohoto roku, kdy se oba týmy střetly v rámci přípravy na jarní část sezony 2003/2004. Především díky chybám domácích Prachatic se mohli hosté z jihočeské metropole radovat ze zaslouženého vítězství 2:0. Ve velmi kombinovaných sestavách se za Dynamo trefili Plocek a Gruber. V bližší minulosti se s Tatranem utkalo B-mužstvo Dynama, v červenci se opět radovali fotbalisté z Českých Budějovic, když se díky brankám Škody a Marušky prosadili také 2:0.

Prachatice se do třetího kola probojovaly přes Tábor, který porazily 4:1 a následně pak Sezimovo Ústí (2:0). Nyní je čeká tvrdý oříšek v podání sice zdecimovaného, ale přesto kvalitního týmu Dynama České Budějovice. Utkání, které bude řídit jako hlavní rozhodčí slečna Dagmar Damková začíná ve středu na stadionu v Prachaticích v 16:00.