Den před veledůležitým utkáním s Jabloncem, které může naznačit ambice Dynama pro zbytek letošní sezony, má lodivod Jihočechů Pavel Tobiáš o složení základní jedenáctky jasno: „V hlavě už mám jedenáct jmen, které se objeví v základní sestavě v sobotním utkání. Z taktických důvodů si to ale nechávám pro sebe. Jisté ale je, že vzhledem k absenci Adama a Chlebka využijeme v záloze další hráče jako jsou Dvořák, Grznár nebo Gruber.“ I ve složité situaci týmu má Pavel Tobiáš důvod k mírnému úsměvu. Po delší době má totiž vyprázdněnou marodku a k dispozici má tak (kromě zmiňovaných Adama a Chlebka) kompletní kádr. „Josef Němec je již stoprocentně fit a může v sobotu v průběhu utkání nastoupit. V pořádku je i Vlado Pončák,“ pokračuje kouč Jihočechů
Jihočeši mají po úvodních sedmi kolech na svém kontě pouze pět bodů a to může budit značné rozčarování u fanoušků i samotného vedení týmu. Trenér Tobiáš i jeho svěřenci si vážnost situace uvědomují. „V kabině je cítit obrovské odhodlání, chceme za každou cenu v sobotu urvat tři body,“ říká Tobiáš.

Při pohledu na soupisku Jablonce zvedá Tobiáš varovně prst. Severočechy sice před začátkem letošní sezony opustili zkušení fotbalisté, na jejich místo se tak dostali mladí fotbalisté, kteří podle Tobiášových slov mají také vysokou kvalitu. „Například útočník Klapka má na svém kontě již tři sezony v Hradci Králové a jedná se tak už o zkušeného fotbalistu. Stejně tak Dosoudil nastupuje za Jablonec pravidelně v každém zápase a jedná se tak opravdu o kvalitní fotbalisty,“ chválí soupeře trenér Dynama.

O tom, že bude hrát Dynamo pod velkým tlakem netřeba diskutovat. Zkušený trenér Jihočechů si ale uvědomuje, že i soupeř není v příliš lehké situaci. „Jablonec je ve stejném postavení jako my, po loňském desátém místu očekával asi lepší výsledky a rozhodně musí v týmu panovat také zklamání. Proto si myslím, že budeme v psychické výhodě my, protože hrajeme doma,“ uzavírá Pavel Tobiáš. Jablonci se v posledních letech na Střeleckém ostrově opravdu vůbec nedaří, v loňské sezoně zde Severočeši prohráli 3:0 a o rok dříve 4:1. Tobiáš ale dobře ví, že pouze domácí prostředí zápas nevyhraje: „Je pravda, že u nás Jablonec dvakrát vysoko prohrál, my se ale do minulosti nedíváme. Do utkání jdeme s velkým odhodláním a bereme pouze vítězství,“ říká na závěr Pavel Tobiáš.

Předpokládaná sestava: Filipko – Pončák, Horejš, Homoláč, Leština – Gruber, Vozábal, Dvořák, Grznár – Kulič, Lafata