Oba trenéři se shodli na tom, že Sparta vyhrála zaslouženě. Více se rvala o výsledek, měla i více šancí, nesnažila se jen bránit a jediné, co se jí dá vytknout, byla nepřesná koncovka obzvláště výrazná v první pětačtyřicetiminutovce. Jihočeský tým podle slov Pavla Tobiáše hrál v první půli příliš ustrašeně. Trenér Sparty František Straka byl po zápase celkem spokojen: "S hrou jsem byl spokojenější než v posledních zápasech, ale je pravda, že naše zakončování nebylo příliš dobré."
"Sparta nastoupila ve velmi svižném tempu a dokázala si vypracovat šance. My jsme však v první půli kvalitně bránili," pochválil soupeřovo i své mužstvo trenér Pavel Tobiáš. Nelíbilo se mu ale, jak jeho svěřenci hráli v útoku. "Co se týče hry dopředu, byli jsme přiliš ustrašení." Šance se sice objevily, ale nakonec z nich nic nebylo. Domácí obránci s budějovickými útočníky, hlavně s Markem Kuličem, problémy měli, ovšem přece jen nijak velké.

Větší problémy měli letenští útočníci, kteří neměli štěstí při střelbě a v koncovce. Brankář Filipko měl sice plné ruce práce, Sparta zahrávala do poločasu jedenáct rohových kopů, ale branka nepadla. "Za stavu 0:0 byla situace složitá zcela jistě i pro Spartu," domnívá se Pavel Tobiáš. Podle jeho slov ve druhé půli budějovický tým zvedl hru, ale Sparta jako velmi kvalitní mužstvo potvrdila dvěma góly svůj dobrý a bojovný výkon. O výsledek se jednoduše poprala srdcem. "Za stavu 2:0 je pak velmi složité ovlivnit výsledek. Přesto jsme se o změnu skóre snažili. Hráči zde podali kvalitní výkon."

František Straka velmi stručně potvrdil naprosto zasloužené vítězství Sparty. Na dotaz ohledně neproměněných šancí trochu zamračeně prohlásil, že většina z nich mohla být, zvláště v první půli, jednoznačně proměněna. "Zkrátka se nám nedařilo. Hráči prostě pokaždé nemají svůj den."

Všechny samozřejmě zajímal i názor na strkanici Sivoka s Chlebkem, za kterou byli oba hráči (Sivok rovnou červenou, Chlebek druhou žlutou kartou) vyloučeni. Pavel Tobiáš se k tomu příliš nechtěl vyjadřovat. Trenér Straka jen prohodil, že červená karta je červená karta a že celé utkání se hrálo dosti agresivně a bylo plné různých, mnohdy až zákeřných faulů. Záleží na tom, jak o nich rozhodne sudí.