V celé své historii v první lize dokázali fotbalisté Dynama České Budějovice bodovat na Spartě pouze v sezoně 1993/94, když tam díky brance Karla Poborského zvítězili 1:0. Trenér Pavel Tobiáš nad žádným "sparťanským prokletím" nezastavuje: „Nejsme jediní, kdo má na Spartě nelichotivou bilanci. Vůbec se tímhle netrápíme.“ I obránce David Horejš vidí výsledek zápasu otevřený, protože ví, že Dynamu se Spartou loni po dlouhé době uspělo: „V minulé sezoně jsme se Spartou doma remizovali, to se nám také dlouho nepodařilo.“ Utkání mezi Spartou Praha a Dynamem České Budějovice začíná na Letné v sobotu v 17:00.

Preview: Sparta Praha - Dynamo Č. Budějovice

Pro Jihočechy mluví hlavně to, že je kostra týmu stabilizována a především obrana, která tým Dynama v předešlých letech hodně trápila, hraje již celou jednu sezonu pohromadě a je tak patřičně sehraná. Trenér Pavel Tobiáš ale dobře ví, že pouze sehranost stačit nebude: „Základem úspěchu proti tak silnému týmu je splnění hned několika předpokladů, musíme podat nadprůměrný výkon, nesmíme se při hře bát a zároveň musíme mít obrovský kus štěstí.“

Fotbalisté z Jihu Čech nastoupili v minulém kole doma proti Boleslavi ve velmi ofenzivním složení, takové sestavy se fanoušci na Letné určitě nedočkají: „Hrát stejně ofenzivně jako proti Boleslavi by znamenalo sebevraždu,“ říká dále Tobiáš. Totální defenzivu hrát Jihočeši také nebudou, změny ve složení základní jedenáctky ale pravděpodobně nastanou: „Až na Josefa Němce jsme kompletní a všichni hráči poctivě trénují, složení obranné ani útočné sestavy se prakticky nezmění.“ Dalo se očekávat, že nastanou změny v záložní formaci, trenér Tobiáš také sám potvrdil, že uvažuje o nasazení Jaroslava Chlebka, který v zápase s Boleslaví odpočíval a na hřiště se dostal až pár minut před koncem.

Lodivod Dynama ale také moc dobře ví, že se po případné prohře rozhodně střílet nebude. Jen málokdo může při pohledu na vzájemnou bilanci obou mužstev dávat Jihočechům nějaké šance. „Čeká nás velmi těžké utkání, na druhou stranu ale v tomto zápase můžeme jen získat,“ říká na závěr Pavel Tobiáš. Při cestě na Letnou by mohla Jihočechům pomáhat vzpomínka na pohárové vítězství 4:0 z dubna loňského roku.

Pravděpodobná sestava Dynama: Filipko – Pončák, Horejš, Homoláč, Leština – Vozábal, Dvořák, Chlebek, Grznár – Kulič, Lafata