Událostí středečních pohárových zápasů byla bezpochyby nečekaná prohra mistrovského Liberce. Tým z podještědí na svém stadionu nedokázal porazit Dynamo České Budějovice a s pohárem ČMFS se překvapivě rozloučil již v osmifinále. Jihočeši nastoupili do zápasu zodpovědněji a v nejsilnější možné sestavě odehráli s ligovým králem vyrovnaný duel, ze kterého nakonec vyšli vítězně. "Předpokládal jsem, že Liberec nebude hrát kompletní, protože trenér Lavička se snaží zápasovou zátěž přenést na široký okruh hráčů," řekl po zápase budějovický trenér František Cipro. Jeho odhad mu vyšel, Liberec nastoupil do zápasu v kombinované sestavě, když v základní jedenáctce figurovali pouze tři tradiční sestavy.
Trenér Dynama František Cipro si přesto výhry na půdě současného ligového mistra velmi považoval: "Ono se těžko určuje, kdo v Liberci je náhradník a kdo hráč základu. Právě proto si výhry moc cením." Rozdíl v sestavách obou týmů byl ale přeci jen hodně patrný. Jihočeši nastoupili téměř v optimální sestavě a oproti zápasu s Příbrami udělal trenér Cipro jedinou změnu, když na hrací plochu poslal místo Adamce Jaromíra Plocka. "My nastoupili v rámci možností v nejsilnější možné sestavě a řekl bych, že první půli jsme odehráli výborně," chválil Cipro výkon svých svěřenců. Hosté skutečně na půdě Liberce hráli velmi dobře a jejich útočné výpady po křídlech dělali domácím borcům velké problémy. I první gól zápasu padl právě po akci u pravé lajny. "My rychle zaútočili, Kladrubský od pravé lajny přenesl míč na druhou stranu, Táborský zdánlivě ztracený míč stihl vrátit hlavou na Volešáka, který byl před bránou úplně volný," popisoval Cipro.

Domácí sice dokázali v průběhu druhé půle vyrovnat, avšak sebevědomí Jihočeši nezazmatkovali a tři minuty po vyrovnávající brance jim vrátil vedení Ivo Táborský. "Ještě předtím Táborského hlavičku gólman Bolek zázračně vyrazil na roh, ale po jeho rozehrání znovu Táborský už poslal míč hlavou do sítě." Nepříjemností zápasu bylo především vyloučení dvou hráčů základní sestavy. Utkání nedohráli obránce Michael Žižka a záložník Jaroslav Černý. "Oba šli ven vždy po druhé žluté kartě. Žižka za dva fauly, Černý měl nějakou diskusi s pomezním," reagoval Cipro. Žluté a červené karty z poháru se započítávají i do ligových zápasů, naštěstí oba hráči Dynama dostali od disciplinární komise pouze podmíněné tresty. "Za to, že kluci tlak soupeře i bez dvou vyloučených hráčů udrželi, si zaslouží pochválit. Máme skalp mistra, to se cení," řekl závěrem František Cipro.

S výsledkem ani výkonem svého týmu nebyl spokojen domácí trenér Vítězslav Lavička: "Utkání jsme nezvládli, ačkoliv jsme po většinu zápasu byli aktivnější. Poznamenalo nás, že hned v úvodu hosté při svém prvním ohrožení naší branky skórovali. Ve druhém poločase jsme díky tlaku vytěžili vyrovnání, ale hrubá nedisciplinovanost při standardní situaci znamenala druhý gól hostů." Přesto ale domácí trenér nelitoval rozhodnutí postavit velmi kombinovanou sestavu. "Vyhodnotili jsme si, kolik zápasů nás čeká. Jednotlivé hráče v této chvíli nebudu hodnotit, musím se nejdříve podívat na video," reagoval Lavička na skutečnost, že někteří hráči z lavičky se v zápase proti Dynamu neukázali v příliš dobrém světla.