Tři dny po vybojované ligové výhře nad Marilou Příbram nastoupí hráči Dynama České Budějovice ke 4. kolu poháru ČMFS na hřišti Slovanu Liberec. Jihočeši, kteří se do osmifinále poháru probojovali přes Jihlavu a Meteor Praha, odcestovali k zápasu na půdě současného ligového mistra s tím, že se pokusí překvapit širokou fotbalovou veřejnost a poperou se o postup do další fáze soutěže. "Do Liberce odjede celý současný kádr a do zápasu nastoupíme v nejsilnější možné sestavě. Uděláme vše pro to, abychom postoupili do čtvrtfinále," řekl den před zápasem budějovický kouč František Cipro. Průběh utkání, které začíná na stadionu U Nisy v 18:00, budeme na našem webu průběžně sledovat.
Fotbalisté Dynama jako prvoligový celek v letošní sezoně naskočili do poháru až ve druhém kole, kdy se představili na hřišti Jihlavy. Jihočeši na Vysočině dokázali svého soupeře herně přehrát a ač po třinácti minutách prohrávali 0:1, zvítězili nakonec díky brankám Mrkvičky a Adama 2:1. Na hřišti Meteoru Praha svěřenci Františka Cipra dokonce prohráli první poločas, o obrat se ve druhé půli postarali Jeslínek s Adamcem.

Postup Liberce do osmifinále se rodil daleko snáze. Ve druhém kole Severočeši zvítězili na hřišti Desné 4:0 (dvakrát se trefil Ančic a jednou Matula a Sales) a poté jasně přehráli i Jiskru Třeboň 3:0 (2x Pospěch a Frejlach).

Jihočeši na severu Čech nastoupí proti týmu, který je v současné době na prvním místě ligové tabulky a který myslí na obhajobu mistrovského titulu. Favoritem dnešního utkání je Liberec, trenér Cipro však trošku spoléhá na nabitý program Severočechů. "Na druhou stranu, Liberec má hodně široký kádr, a i když své největší opory může šetřit, až taková výhoda to pro nás nebude. Ti, co přijdou místo nich, jsou stejně kvalitní," uvědomuje si kouč Cipro. Budějovický trenér také přemýšlí nad tím, jak mohlo utkání vypadat, kdyby se místo v Liberci hrálo na jihu Čech. "Určitá šance na postup tady je. I když, jak říkám, je daleko menší, než by byla doma, chceme to zkusit," říká před zápasem Cipro.