Tři dny po porážce na letenském stadionu odcestují fotbalisté Dynama České Budějovice opět do Prahy, aby se tam v rámci 3. kola poháru ČMFS střetli s účastníkem pražského přeboru, týmem FK Meteor Praha VIII. Trenér Dynama František Cipro se bude muset obejít bez několika hráčů základní sestavy, a přesto je jediným cílem týmu pochopitelně postup do čtvrtého kola, ve kterém by se Jihočeši utkali v atraktivním duelu s loňským ligovým mistrem z Liberce. Středeční duel mezi Meteorem Praha a Dynamem České Budějovice začíná přesně v 16:30 a náš web bude průběh zápasu sledovat v tradiční online reportáži.
Jihočeši zažívají v posledních dnech těžké časy. V nedělním zápase proti pražské Spartě prohráli rozdílem třídy 0:3 a tým navíc trápí řada zranění. Trenér Cipro se bude muset v duelu s Meteorem obejít bez většího množství hráčů. K dispozici nebudou dlouhodobě zranění Pivoňka (operace kříž. vazů), Poborský (borelióza), na Spartě nenastoupil již ani Horejš (výron kotníku), kterého nyní doplnil nováček Jaroslav Černý. Ve středečním zápase bude chybět také Jiří Skála. "Po nepovedeném zápase na Spartě si potřebuje psychicky odpočinout," sdělil trenér František Cipro. Navíc bude chybět také Jan Gruber, který čeká v nejbližších dnech narození prvního potomka.

Všichni ostatní fotbalisté by měli být ale k dispozici. Vzhledem ke zvýšené absenci hráčů odcestují do Prahy také dva hráči, kteří dostávají příležitost především v zápasech B-týmu. "Vedle Hrbáče s námi tentokrát pojede i obránce Martínek," doplnil František Cipro. Podle papírových předpokladů čeká Dynamo v Praze velmi lehký zápas, přesto ale kouč Cipro zvedá varovně prst: "Meteor sice hraje pražský přebor, ale v pražských klubech hrávají často bývalí ligisté, takže soupeř bude mít tak divizní úroveň." Vzhledem k nedělnímu důležitému ligovému zápasu se dá ale očekávat, že trenér Dynama pošle do zápasu stejně jako v minulém pohárovém kole v Jihlavě spíše hráče, kteří nedostávají tolik příležitostí v první lize. Cílem Dynama bude ale samozřejmě výhra a postup do dalšího kola, kde by se Jihočeši střetli se Slovanem Liberec.