Zápas Drnovice - SK Dynamo

Duel Bohemians s Drnovicemi vyhráli Klokani. A tak po vystoupení mažoretek mohlo Dynamo nastoupit s Drnovicemi k prestižnímu zápasu, ve kterém se rozhodlo, kdo dostane bronz a kdo bramboru.

Jihočeši hráli ve skutečně zajímavých žlutých dresech plných reklam (nejlepší stejně pořád zůstává „LUMEN“ vzadu na trenýrkách). Začalo se překvapivě o hodně svižněji, než by kdo v postupujícím horkém letním odpoledni čekal. Mužstva se vzájemně oťukávala a hledala skulinky, které by jim umožnily dát gól. Bohužel se však v prvních minutách hrálo více na budějovické polovině. První pohlednější akci založili žlutí po ose Němec – Horejš – Svoboda, ale drnovická obrana si míč pohlídala. Naopak Moravané odpověděli rychlým únikem, který končil soubojem u velkého vápna, ale píšťalka rozhodčího se k nelibosti fanoušků Drnovic neozvala. V 6. minutě pálil Ivo Svoboda ze zhruba 20 metrů po zemi skrz pokutové území, kde míč tečovala obrana, ale brankář si akci pohlídal. Po faulu na jednoho z drnovických hráčů hra dlouho stála, ale zdálo se, že to vadí jen fotbaluchtivým fandům. (Někteří spinkali spánkem spravedlivých na tribuně) Faulovalo se opravdu hodně, a tak si mužstva vypracovávala standardky. Ani jednomu z týmů se však nepodařilo žádnou využít.

Ve 14. minutě potěšil oko diváka konečně aspoň Marek Kulič, když si z obránců Drnovic udělal kužele, prokličkoval jimi s míčem, ale naneštěstí pak pálil mimo branku. Přesto byl odměněn uznalým potleskem. Fotbalových akcí totiž bylo jako šafránu. Moravané měli pak díky chybě žluté defenzívy gólovou šanci, ale obranná řada se stihla zformovat. V 17. minutě se srazili Kulič se Schindlerem a hra opět stála. Minutu na to se fotbal na delší dobu z hřiště vytratil.

Ve 24. vyslal do útoku Marka Kuliče Lubomír Myšák, jenže podle názoru asistenta rozhodčího se nacházel Kulič v ofsajdu. Nedalo se říct, že by se na trávníku nic nedělo, ale tak nějak hra neměla spád a efekt byl nulový. Ve 29. se Drnovice předvedly křížnou střelou těsně vedle pravé tyče a vzápětí kopali Jihočeši po akci Kuliče s Němcem rohový kop, který jim však hráči v modrém zhatili.

Ve druhé půli nastoupila opět jiná sestava a již ve 32. minutě brankář Kafka s děsem v očích tlačil míč mimo branku, neboť Moravané se rozhodli zkoušet střelbu z dálky. Sérii pokusů předvedli i žlutí: Aleš Matoušek nejprve nedoskočil na Plockův centr zleva, rohový kop byl odvrácen a Lukáš Adam vyslal Jaromíra Plocka do útoku z ofsajdové pozice. Ve 38. pak ještě Stanislav Rožboud poslal střelu po zemi, která však pro gólmana Skácela (který byl svým oblečením a hubenou postavou velmi podobný Spidermanovi) neznamenala výraznější nebezpečí. Na druhé straně chvalitebně zakročil proti útočícím hráčům Jakub Kafka. Hra byla dosti vyrovnaná.

Ve 43. se u míče poprvé objevil Martin Smíšek, poslal celkem přesnou příhrávku Matouškovi, ale dotyčný vystřelil nad branku. Ve 46. "Spiderman" zařídil Jihočechům roh, ale drnovická obrana měla k míči blíž a ani po budějovické standardce, kdy se hráči asi dvě minuty honili u rohového praporku, se skóre neměnilo. V 51. získaly rohový kop Drnovice, ale rozehrály jej přímo na Plocka.

S přibývajícími minutami se Moravané hecovali a gólman Kafka zdržoval s rozehrávkami. Sem tam se ještě objevil náznak fotbalové akce, ale byly skutečně velmi vzácné. V 57. střílel těsně vedle branky aktivní Plocek. V úplném závěru měly Budějovice trochu tlak a po chybě modré zadní řady se u míče ocitl Lukáš Adam. Z tribuny se ozval hlas fanynky Dynama: „Adame, kopni to do tý branky!“, ale Adam ji bohužel neslyšel a míč kopnul do obránců. A protože Jihočeši nevytěžili nic ani rohovým kopem v 60. minutě, přišly na řadu penalty. Zdá se, že pokutové kopy si Dynamo přes týden cvičilo, neboť všichni aktéři své penalty proměnili. Drnovičtí proměnili jen dvě, a tak Dynamu náleží opět třetí místo.