Zápas HFK Olomouc - SK Dynamo

Poprvé hrál po svém přestupu do Českých Budějovic v Olomouci Pavel Hapal, který na jih Čech přesídlil z olomoucké Sigmy. Jeho současný klub však na hřišti 1. HFK Olomouc skórovat nedokázal, stejně jako domácí mužstvo. S bezbrankovou remízou byli v souboji o druholigové body spokojenější domácí fotbalisté. Šance velký aspirant na postup do první ligy měl. Už v 11. minutě mířil zadák Sivok hlavou vedle, následně Povišer nedosáhl na centr Hapala. Tým z Holice v průběhu první půle také zcela nezahálel. Dvě střely Sedláčka však chytil pozorný brankář Seman. Po přestávce se již hosté téměř radovali po druhé hlavičce Sivoka a nejistém zásahu gólmana Holice Hrdiny. Nikým nekontrolovaný míč však skončil těsně vedle levé tyče olomoucké branky. V posledních patnácti minutách měl tři body na svých kopačkách několikrát hostující záložník Vozábal. Největší šanci spálil deset minut před koncem, kdy v ideální pozici trefil z jedenácti metrů pouze brankáře Hrdinu. Přitom by stačilo poslat lehčí střelu placírkou a brankář Olomouckých by byl bez šance. Radovat se nakonec mohli i domácí. Už v nastaveném čase chyběl ke skórování krok Sedláčkovi a následná dalekonosná střela Čakajíka končila rohovým kopem. Holice, jak se říká celku HFK podle místa, kde hrává, nechává ráda doma hrát protivníka, aby měl dojem, že je lepší. Pak sama zaútočí a často se jí povede soupeře z popředí tabulky zaskočit. Trenéra hostů trochu zaskočilo, že nenastoupil z Hradce Králové hostující Rolko. Ten je z prvního zápasu jarních odvet zraněný, má potíže s křížovými vazy a dostal na nohu sádru. I na hru Rolka měl připravenou taktiku. Hapala, který hrál po střídání Vyskoče v českobudějovické záloze, za snahu ocenil.
Zdroj: IDnes

Ohlasy trenérů

Miroslav Krieg: "V první půli jsme měli výraznou převahu, soupeř hrál s očividným respektem a zaměřil se hlavně na obranu. Bohužel jsme toho nevyužili.
Milan Bokša: "Nevidím naše mužstvo už jako postupujícího. Pokud budeme hrát takhle, jako jsme to předvedli v Olomouci, budeme se o výsledky našich zápasů bát."