Zápas Ostrava - SK Dynamo

S liberem Wozniakem a dvěma předstopery Milanem Poštulkou a Dvorníkem vyrukoval na Jihočechy domácí Baník. Veselý s Čápem měli na krajích sestavy ofenzivnější úkoly, ale na hře Ostravy to dlouho nebylo znát.

V úvodu zápasu upoutal svými dravými průniky především ve skvělé formě hrající Baroš, ale nenacházel u svých spoluhráčů větší podporu. Velké problémy měl s Barošem Penner a už od 10. minuty musel hrát po žlutém faulu daleko obezřetněji. Domácí mužstvo se pokoušelo dostat na dostřel Švantnerovy branky především křídelními prostory, ale dlouho chyběla finální přihrávka - Ostravanům nešly centry. Až v 27. prošel zprava do pokutového území Šlachta, jeho přízemní přihrávku pustil za sebe chytře Marek Poštulka a ve velké šanci se ocitl Lička. Nejprve však trefil na zemi ležícího Pejšu a opakovaný pokus skončil kousek vedle pravé tyče. Ve 39. se o pouze druhý rušný moment první půle postaral opět Lička. Z pravé strany načechral míč na Baroše, jenže ten z dobré parkety z voleje přestřelil.

Hned po přestávce vnikl drze do pokutového území Jankulovski, jeho centr srazil Pěnička a málem z toho byl vlastní gól. Míč však spadl na síť za břevnem. V 51. už se domácí mohli radovat. veselého trestný kop stihl před Švantnerem hlavou líznout Milan Poštulka - 1:0! V 61. už se diváci radovali podruhé, ale opět Veselého centr rozvlnil Jankulovski hlavou jen boční síť. Naopak po osmi minutách pobytu na hřišti vyrovnal Vácha. V 66. rozehrál trestný kop Obšitník, Wozniak v pokutovém území přizvedl míč a do toho se nádherně položil Vácha. Raška si sice na jeho střelu ještě sáhl, ale z horního růžku už ho nevytlačil - 1:1!

V závěru zápasu se domácí pokoušeli o tlak, ale hosté mohli hrozit brejky. V 75. právě jeden takový vznikal, když Wozniak na útočné polovině byl u míče později než Káník a po faulu inkasoval správně červenou kartu. I v deseti se mohl Baník dočkat vítězství. V 88. po faulu na Lukeše zahrával přímý kop ze 17 metrů Jankulovski, obstřelil zeď, ale míč skončil kousek vedle pravé tyče.


Ohlasy trenérů

Rostislav Vojáček (Baník Ostrava): "Pro nás bylo utkání velmi důležité. Potřebovali jsme zabodovat, abychom ve zbytku soutěže mohli hrát klidněji. V první půli jsme spálili jednu velkou šanci, kterou měl Lička. Po přestávce jsme po nacvičené standardce dali vedoucí gól, škoda, že vyrovnání přišlo tak brzy. Pak už jsme hráli nervózně, i když jsme ještě mohli dát vítězný gól."

Pavel Tobiáš (Č.Budějovice): "V první půli se hrálo oboustranně bojovně, Baník byl aktivnější, ale své šance neproměnil. Po přestávce už se hrál velmi dobrý fotbal. Jsme rádi, že jsme přerušili černou sérii a získaný bod nás určitě nasměruje zase nahoru."