Zápas Blšany - SK Dynamo

Nelichotivé postavení Blšan v tabulce přineslo v týdnu doplnění realizačního týmu o asistenta "Bédu" Vrabce a vnitřní klubovou mobilizaci pro závěrečná čtyři kola, která měla přinést zlepšení výsledků. Neděle ukázala, že motivační opatření zabrala...

Už ve 2. miutě se po skrumáži zjevila opuštěná branka před Doškem, jenž ovšem minul. Pak pálil mimo Hogen, ve 12. tentýž hráč gólmana Drobného překonal, míč se však odrazil od břevna a Pospíšilovu hlavičku brankář kryl. Stejně si Drobný vedl i při dvou dalších vyložených šancích Pospíšila, který se před ním ocitl v obou případech zcela sám. Po čtvrthodině domácí ofenzivní běsnění opadlo. Sladká odměna za výborný výkon Blšan přesto přišla. Ve 27. Šimánkovu přihrávku pustil Pospíšil k Doškovi, který se uvolnil a přízemní střelou skóroval.

Hosté zahrozili ve 31., kdy musel vyhlavičkovat míč z čáry Tichota. Jinak však kralovali domácí, Hogenovu hlavičku vykopl z branky Janda. Blšany se dočkaly podruhé ve 42., kdy se dopustil fatální chyby Obšitník, neboť před vápnem přihrál Tichotovi, jehož musel stáhnout k zemi Pejša a Šmerda z penalty zvýšil.

Vstup do druhé půle se vydařil Jihočechům, kteří z jasné záležitosti z ničeho nic udělali drama. V 51. se po dlouhém autu Pěničkya dostal míč ke střídajícímu Vozábalovi a ten překonal Chvalkovského - 2:1. Blšany odpověděly za šest minut. Bittengel prošel obranou, odcentroval a Pospíšil se prosadil proti Káníkovi - 3:1. Jihočeský celek nepříznivý stav nedeprimoval. Noapak. V 69. se radoval podruhé, po Obšitníkově standardní situaci nehlídaný Penner snížil. Inkasovaná branka posadila hosty na koně, zatímco domácím svazovala povinnost urvat tři body nohy. Jihočeši byli až do závěru nebezpečnějšá, Blšany však zaslouřené vítězství udržely.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním hráli Blšany výborně a my měli štěstí, že jsme prohrávali jenom o dva góly. Po přestávce jsme mohli pomýšlet i na remízu."

Miroslav Beránek (Blšany): "V první půli jsme předvedli nejlepší výkon podzimu. Mohli a měli jsme utkání rozhodnout, kdybychom vedli o čtyři branky, vypadal by druhý poločas jinak. Takhle jsme se dostali do křeče a až do konce se báli o výsledek."