Zápas SK Dynamo - Ostrava

Dosud nedobytná tvrz Střeleckého ostrova, která již pětkrát v řadě odolala, čelila tentokráte boduchtivému nájezdu vyslanců ostravských Bazalů.

Ti se na českém jihu objevili bez zraněných Lukeše se Slončíkem, naproti tomu domácí sestava postrádala karetní hříšníky Pennera s Lengyelem. Úvodní čtvrthodinový nástup Budějovic, který převážně končil před šestnáctkou soupeře, završila v 16. gólová spolupráce obou jihočeských tykadel. Jandovu přihrávku Fujdiar gentlemansky vrátil a nejlepší domácí střelec si nadvakrát věděl rady.

Za dvě minuty mohl po špatném Baránkově odkopu zvýšit Fujdiar, ale skóre se záhy měnilo na opačné straně. Po levé straně zasprintoval přes půlku hřiště Čáp a jeho centr proměnil hlavou ve vyrovnání mladíček Baroš. Hned po rozehrání si Fujdiar narazil s Vozábalem, ale jeho projektil mířil kousek vedle. V závěru poločasu se Severomoravané více snažili ohrozit Drobného branku, ten už se ale zaskočit nenechal. Nejvíce práce mu nadělala dalekonosná jedovka Čápa, kterou s námahou vyrazil na roh. Krátce před odchodem do šaten se bez většího povšimnutí domácí obrany dostal na hranici pokutového území Žůrek, ale nadějný průnik měl nepřesný závěr.

Ve druhé půli se dlouho bojovalo uprostřed hřiště a k přímému ohrožení se dostal až v 57. Jankulovski. Z protiútoku tečoval Fujdiarův pokus Dvorník na roh, ze kterého zkoušel štěstí ranou z voleje Vozábal, ale scházelo mu půl metru. Baníkovci spoléhali především na rychlé brejky a po jednom z nich udeřili v 64. podruhé. Rychlonohý Baroš se zbavil Pěničky a jeho centr poslal za záda bezmocného Drobného Žůrek. Pouhých sedm minut se hosté radovali z vedení. Při sérii jihočeských rohů se k odraženému míči dostal Drahorád a jeho polostřelu do malého vápna zužitkoval Fujdiar a vyrovnal na 2:2.

V závěru poslal trenér Lička na hřiště nejlepšího střelce Ostravy - Samce, a právě on mohl rozhodnout, ale po zmatku ve vápně Jihočechů se blýskl Drobný. Na spravedlivé remíze nezměnil nic Vozábalův pokus ani hlavička náhradníka Matouška v nastaveném čase.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "Dnes jsme bod spíše získali, měli jsme problémy se sestavou, kdy někteří hráči hráli na atypických postech. Fotbalisté podali bojovný výkon a dělbu bodů považuji za spravedlivou."

Werner Lička (Baník Ostrava): "Chtěli jsme dnes vyhrát a moc nám k tomu nescházelo. Viděli jsme utkání s maximálním nasazením i kvalitní hrou. Bod Českých Budějovic není špatný, jako první jsme tu letos bodovali."