Zápas Strakonice - SK Dynamo

Do prvního mistrovského zápasu v sezoně 2003/2004 nastoupilo hned pět nových hráčů. Na postu posledního se objevil Jaroslav Schindler, pravou stranu obrany vyztužil David Homoláč, na levém kraji zálohy nastoupil Vladimír Čáp a v útoku se k Davidu Lafatovi připojil Jan Gruber. Ve středu zálohy se představil „sparťan“ Tomáš Sivok.

Jihočeši hned od začátku nemohli najít klíč na obranu Strakonic, a tak se jen sporadicky dostávali na dostřel branky, kterou hlídal Radek Charvát. První vážnější šanci si připravili překvapivě domácí, po pravé straně unikal Zušťák, dostal se až ke střele, která ale skončila na boční síti. Celý zápas doprovázely značné nepřesnosti obou mužstev a hra se odehrávala především ve středu hřiště. Do stejné šance jako Zušťák se dostal v 15. minutě na druhé straně Gruber, ale jeho střela skončila stejně mimo branku. V 18. minutě se k centrovanému míči dostal Lafata, ale jeho hlavička minula branku.

Až trochu nečekaně se hosté dostávali do šancí pouze při rychlých protiútocích – ten v 19. minutě ale dokázal bez problémů zastavit domácí brankář. Velmi aktivní, co se týká střel na branku, byl Tomáš Sivok, ani jeden pokus ale brankáře hostů neprověřil, protože střely šly buď mimo, a nebo je odrazila obrana domácích. V 28. minutě nastala nešťastná chvíle pro Iva Svobodu, po ukázkovém bodyčeku zůstal ležet na trávníku a o pár minut později musel být střídán, protože jeho poraněné rameno mu nedovolilo dál pokračovat. Na jeho místo na pravém kraji zálohy nastoupil Stanislav Rožboud. Dvě minuty po střídání hostů museli střídat i domácí, za zraněného Hodánka přišel Kostka.

Ve 38. minutě se objevil ve velké šanci Horejš, ale trestný kop Martina Vozábala nedokázal do branky usměrnit. Ke slovu se také na konci poločasu dostali domácí fanoušci. Vlnu nevole vyvolal pomezní Amler, který na hraně ofsajdu nechal hosty ve hře pokračovat, ti z toho ale nic vytěžit nedokázali. Ve 43. minutě utekl po levé straně Penner, na velkém vápně našel Lafatu, který ukličkoval dva obránce, ale jeho slabou střelu brankář kryl.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s jednou změnou, hřiště opustil Gruber a nahradil ho Petr Bouchal. První velkou šanci ve druhé půli zmařil Lafata, který si nedokázal poradit s centrem Rožbouda. V těchto chvílích podávalo ligové mužstvo silně podprůměrný fotbal, a tak se nemohlo divit, že jim to domácí publikum dávalo hlasitě najevo. Až v 58. minutě se zrodila další alespoň trošičku nebezpečná akce, centr Čápa Bouchal nechal přes sebe projít, ale nikdo ze spoluhráčů za ním nestál, takže domácí v pohodě odehráli míč mimo dosah branky.

V 60. minutě se do šance řítil Zušťák, ale praporek pomezního Amlera ho zastavil, nutno podotknout, že se v tomto případě o ofsajd nejednalo! Za protesty si útočník domácích vysloužil žlutou kartu. Zcela určitě největší šanci měli hosté v 67. minutě, po Rožboudově centru hlavičkoval Čáp, ale míč skončil pouze na levé tyči domácí branky. V 70.minutě se na hřišti objevil také Jaroslav Chlebek, který vystřídal Davida Homoláče. Největši šanci domácích měl osm minut před koncem Zušťák, jeho bomba z přímého kopu skončila ale metr na Semanovou brankou.

Tři minuty před konce odmával Evžen Amler další sporný ofsajd, a tak se zbytek zápasu dohrával za pokřiku domácích fanoušků. Posledních deset minut už hráči Strakonic dohrávali v euforii, a tak bez problémů zvládali odkopávání míčů. Zcela zaslouženě se tedy dočkali pokutových kopů, v nich byli úspěšnější domácí.

Penalty:

Sivok 0:1, Hanzlík 1:1, Vozábal 1:1 (jeho střelu doleva brankář Charvát kryl), Krejčí 2:1, Čáp 2:2, Švejda 3:2, Chlebek 3:3, Halgaš 4:3, Lafata 4:4, Zušťák 5:4.