Zápas Slavia - SK Dynamo

Poslední zápas ve starém Edenu před rekonstrukcí splňoval předpoklad bezstarostného fotbalu, protože Slavia už nemohla skončit lépe ani hůře než na druhém místě a Jihočeši byli už týden zachráněni.

Trenér červenobílých se musel obejít bez zraněného Petrouše, navíc na lavičku náhradníků posadil unavené bratry Došky, odcházejícího Vlčka i Horvátha. Kombinovaný celek začal s chutí. Ke gólu to ovšem zpočátku nevedlo - Zelenka totiž po učebnicové Dostálkově přihrávce pálil do Drobného nohou, Skála v dobré pozici vystřelil slabě a Kuchřův pokus vyškrábl gólman na roh.

Když úsilí Pražanů začalo slábnout, vysvobodil je Ulich, ve 34. prošel po pravé straně a tvrdě vypálil pod břevno - 1:0. Za minutu se v útoku prosadili i hosté. Kozel ale Nehodovu střelu zblokoval na roh. Ve 37. se Ulich proměnil v nahrávače a Vágner jeho přesnou nabídku proměnil ve druhý gól - 2:0.

Krátce po přestávce málem Budějovičtí snížili - Kopecký po radově zaváhání postupoval sám na Černého, mířil mu mezi nohy, avšak slávistický brankář je dal včas k sobě. Poté červenobílí uspořádali festival zmařených šancí, v němž vystoupili postupně Zelenka, Dostálek (dokonce dvakrát), Kozel i Ulich. "Nedáš - dostaneš" platilo i v sobotu - v 83. zaskočili Jihočeši obranu rychlým rozehráním přímého kopu a Jukl snížil na 1:2. Jenže minutu nato Skála zleva zacentroval a T. Došek hlavou zaznamenal jedenáctou branku sezóny - 3:1.

Ligovou tečku ve starém Edenu pak napsal v předposlední minutě sobotní náhradník Horváth perfektně zahraným volným přímým kopem - 4:1. K tečce v závěru ovšem přidal i otazník, když vyfasoval za zbytečný faul jedinou žlutou kartu utkání, a jelikož je to už jeho osmá v pořadí, sezona pro něj skončila 29. kolem.


Ohlasy trenérů

František Cipro (SK Slavia Praha): "Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Jsem však spokojen, až na zbytečný Horváthův zákrok na žlutou kartu v poslední vteřině, který v tuto chvíli vůbec nechápu."

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "Oba celky mohly hrát v klidu. S kvalitním týmem Slávie bychom uspěli, jedině kdybychom se vyvarovali obranných chyb a využili některých z rychlých protiútoků."