Zápas Brno - SK Dynamo

V předehrávce 23. kola první Gambrinus ligy porazili fotbalisté Brna až zlepšeným výkonem po přestávce SK České Budějovice 2 : 0 a v tabulce se alespoň do neděle vyhoupli do horní poloviny.

Brno začalo od prvních minut foukat do ofenzívní píšťaly, jejich nápor ovšem končil před pokutovým územím. Trestný kop Siegla hned v 1 min. zlikvidoval Drobný, zasahovat vůbec nemusel po domácích rozích, kdy Polák pálil do hradby těl a Kocman mimo. Jihočeši spoléhali na rychlé brejky, v první čtvrthodině tímto způsobem párkrát zahrozil Fujdiar, ale rovněž bez efektu. Mimop skončil i Juklův volej po centru Kopeckého.

Před oběma brankami se však dlouho nic nedělo. Za zmínku stojí hlavička Cihláře v záklonu nad ve 21. několik centrovaných míčů před Drobného, které však punc ohrožení neměly, neboť jihočeská obrana stála na pevných nohou a likvidovala neplodnou převahu Stavo Artikelu. Nudu rozřízla střelecká příležitost Doška ve 34. jenž se zbavil obránců, ale pak mu míč ukopl spoluhrář Zbočák a mířil vedle. Po prořídlé kolonky aktiv první půle lze zařadit finiš domácích : Baštéř střílel po rohu těsně vedle a Polák z hranice šestnáctky provětral rukavice Drobného.

Po změně stran nabrala převaha domácích jasnější kontury. Ve 48. vypálil dělovku Švancara, největší šanci však měl po akci na jeden dotek po ose Kocman-Švancara-Libor Došek, jehož nedůraznou střelu gólman hostí vyrazil. Brno se snažilo o kombinace, ale těžký terén ji hodně znemožňoval. Výborný tah se střídáním se podařil domácímu kouči jarůškovi. maroši nejprve trefil z přímého kopu zeď, ale jeho další centr ze standardní situace trefil ramenem Křivánek a ukončil prvologovou dietu - 1:0.

Inkasovaný gól byl jasným signálem pro Budějovice, aby se pokusily o vyrovnání. Otevřely hru, v 77. se do dělovky opřel Káník, nicméně Přibyl ji vytáhl konečky prstů na roh. Pojistku v podobě druhého gólového zákusku si na své konto připsal Zbončák, když akci mu připravil Maroši a šikovnou vracčkou před branku Libor Došek. To neunesl hostující Fujdiar a po zbytečné "kose" ne Siegla šel do sprch o chvíli dřív než jeho spoluhráči.


Ohlasy trenérů

Karel Jarůšek (Brno): "V první půli jsme hráli hodně alibisticky, každý spoléhal na druhého. Zlepšení přišlo po přestávce, podařilo se nám skórovat a ještě potvrdit zaslouženou výhru."

Pavel Tobiáš (Č.Budějovice): "Abychom mohli v Brně uspět, nesměli jsme dostat gól a museli uhlídat standardní situace domácích. Ani jedno se nepovedlo, proto jedeme domů s prázdnou."