Zápas Bohemians - SK Dynamo

Hodně se tleskalo především před výkopem televizní předehrávky 9. kola I. Gambrinus ligy. Po dudácké prezentaci skotského sponzora "klokanů" pojišťovny CU, totiž poctila vršovický dolíček svou návštěvou mistryně světa v běhu na 800 metrů Ludmila Formanová.

V duelu nováčků patřili úvodní minuty Jihočechům - Blažkovu pozornost brzy vyzkoušel povedenou ranou Fujdiar. Pak obrana zelenobílých vyrobila kiks, který ovšem budějovického kanonýra Jandu překvapil natolik, že se v rozhodujícím okamžiku vůbec netrefil do míče. Bohemians, tradičně v pozměněné sestavě, zahrozili až na konci první čtvrthodiny.Jůn "zahrál na housličky" zkušenému P. Pěničkovi, vypálil, jenže J Drobný bravurním zákrokem zkazil Vršovicím radost. Po následném Jůnově centru si dal vzápětí Pěničkahlavou málem vlastní gól, ale i v tomto případě byl Drobný pozorný. Trenér domácích Petržela znovu vystřídal jednohoze svých svěřenců už brzy po výkopu, ve 24. minutě nhradil chybujícíhoGottwalda Kuligem. Nervózní "klokani" však v ofenzivě hledali, chyběly jim nápad i přesnější finální přihrávka. To budějovické akce se jevily v prvním dějství nebezpečnější - ve 35. se dostal do nadějné střelecké pozice Lengyel a Blažek vytlačil jeho pokus nad břevno jen s velkou dávkou námahy i brankářského umění.

Do druhé půle poslal Petržela na trávník Matuszného, ten se v 61. konečně dostal do kloudnější šance domácích, ani os se ovšem nedokázal trefit do balonu. Za chvíli Matuszny naservíroval míč do "vápna" Zdráhalovi, jenže ten si ho sám ukopl. Nejvetší příležitost měli Bohemians v 72., kdy míč doputoval po ose Kulig, jůn až k Culkovi, který z jasně gólové pozice orazítkoval břevno.

Otřepané "nedáš - dostaneš" platilo i v toto zápase - v 75. Culek nepřesně rozehrál, Drahorád pohotově vypálil a Kamenický nešťastně tečoval míč do Blažkovi sítě - 0:1.

Pět minut před koncem mohl po Káníkově centru zvýšit Janda, ale vršovický gólman se vyznamenal.Vršovičtí se v závěrečné zoufalé snaze už ve spíše podprůměrném zápase nedokázali prosadit a po třetí za sebou nadali ani gól. Jihočeší naopak potřetí za sebou vyhráli.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "Za svou herní kvalitu jsme si zasloužili vyhrát, byli jsme fotbalovejší. Vítězství v dolíčku je velice cenné. Těší mě, že jsme vydrželi se silami až do konce a vyrovnali se Bohemce i v tom, co ji zdobí."

Vlastimil Petržela (Bohemians Praha): "Z naší strany to bylo vyloženě nepovedené utkání. Mrzí mě, že se to stalo zrovna před televizními diváky. Ve druhé půli jsme už jen nakopávali balony, což byl nesmysl. Soupeř vyhrál zaslouženě, ale mohli jsme vyhrát i my, kdyby se Culek z vyložené pozice netrefil do břevna. Jenže pak ještě nepřesně rozehrál a inkasovali jsme.."