Druhý zápas nového ročníku FORTUNA:LIGY, druhý soupeř se silným jménem v českém fotbale. Na Střelecký ostrov přijede v neděli třetí tým loňské sezony a český zástupce v boji o evropské poháry z Viktorie Plzeň. Výkop je naplánován na 18 hodin.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FC Viktoria Plzeň
www.fcviktoria.cz
16. místo (0 bodů)
Postavení v tabulce
10. místo (4 body)
3:12
Skóre
4:3
Ondrášek, Hora J., Hora V. (1)
Nejlepší střelci
Bucha, Chorý, Traoré, Hejda (1)
Ondrášek, Čmelík (1)
Nejvíce asistencí
Durosinmi, Jirka (1)
Hradec – Dynamo 5:1
Poslední zápas
Plzeň – Baník 3:1
PPP
Forma
VRP

Bídný rozjezd, teď série bez prohry

Plzeňská Viktoria prožila zajímavý loňský ročník. V tabulce FORTUNA:LIGY skončila až třetí za Spartou a Slavií, highlightem sezony bylo ale něco úplně jiného. Západočeši zastupovali český fotbal v základní skupině Ligy mistrů, kde se potkali s Bayernem Mnichov, Interem Milán a Barcelonou. Do evropských pohárů se chce Viktoria dostat také letos. Třetí místo jí zaručilo kvalifikaci o Evropskou konferenční ligu, kde zatím vyřadila kosovskou Dritu a teď hraje ve 3. předkole s maltskou Gzirou. Tu v prvním zápase porazila doma 4:0.

Co se týče výkonů na startu nového ligového ročníku, Plzeň už zvládla vyhrát, remizovat i prohrát. Na úvod celek ze západních Čech padl na hřišti Teplic, pak doma získal bod s Hradcem Králové a v posledním kole doma vyzrál výsledkem 3:1 na ostravský Baník. Byly u toho také nové tváře, které Plzeň přivedla do svých řad během léta. Ibrahim Traoré ze Slavie nebo Sampson Dweh z Vyškova. Několik hráčů ale zamířilo také opačným směrem, Viktorii jmenovitě opustili Hybš, Čermák, Pilař, Kaša nebo Tijani.

Nad Dynamem vloni Plzeň dvakrát ze dvou pokusů zvítězila. Nejprve v 5. kole FORTUNA:LIGY na Střeleckém ostrově rozhodl o osudu zápasu až v 94. minutě Mosquera, v únoru pak úřadoval na západě Čech v Doosan Aréně dvěma zásahy Roman Květ. Hlavně jeho zásluhou Plzeň vyhrála 2:1.

Poslední vzájemné utkání (F:L, 19. kolo) – 12.2.2023:
FC Viktoria Plzeň – SK Dynamo ČB 2:1 (1:0)
Góly: 12. Květ, 57. Květ – 61. Jemelka (vl.). ŽK: Chorý, Ndiaye – Zajíc. Rozhodčí: Petřík – Hájek, Slavíček.
Sestava Plzně: Staněk – Jemelka, Hejda (C), Pernica, Havel – Ndiaye (90+4. Kaša), Bucha – Mosquera (69. Pilař), Květ (69. Vlkanova), Kopic (81. Holík) – Chorý.
Sestava Dynama: Janáček – Skovajsa, Králik (C), Havel, Čolić (83. Potočný) – Čermák (89. Čavoš), Hora – Mršić (65. Zajíc), Hellebrand (83. Sladký), Matoušek (89. Penner) – Škoda.

Utkání 4. kola FORTUNA:LIGY mezi Dynamem a Plzní bude na programu v neděli v 18:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

V den utkání s Viktorií Plzeň navíc mohou naši permanentáři využít zdarma služeb českobudějovické Městské hromadné dopravy. A to hodinu a půl před zápasem a hodinu a půl po zápase.