Duel dosud desetibodových týmů nedopadl pro Dynamo dobře. Pardubice si díky gólu z úvodu utkání odvážejí ze Střeleckého ostrova tři body. Nepovedený výkon českobudějovických fotbalistů hodnotil po zápase trenér Dynama Marek Nikl.

Trenére, jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Z naší strany to byl dneska jednoznačně nepovedený zápas, už od první minuty jsme z našeho týmu necítili energii. Všechno, co jsme předvedli, bylo špatně. Po celý zápas jsme se nedokázali dostat do tempa, nepomohli tomu ani změny v sestavě a v rozestavení. Pokusili jsme se hru zjednodušit, ale nepomohlo ani to. Dneska to byl tak slabý výkon, že jsme nemohli pomýšlet ani na bod.

Zkuste vysvětlit, co stálo za dnešním výkonem, leží tým pod psychickou dekou?
Momentálně si to nedokážeme vysvětlit, budeme to řešit. Jestli jsme trénovali moc nebo málo nebo jestli bylo moc nebo málo volna, musíme si to vyhodnotit. Z našeho týmu ale dneska nebyla vůbec cítit energie, všude jsme byli pozdě, na všechno jsme pozdě reagovali, prakticky jsme dneska nepředvedli vůbec nic.

Je dnešní porážka velkou komplikací?
Každá porážka je pro nás komplikací, my chceme vyhrávat všechno. Do Liberce také pojedeme s tím, že jedeme vyhrát. S výkonem jako byl ten, který jsme předvedli dnes, ale nemáme žádnou šanci, to je nám i klukům v kabině jasné. Musíme se v týdnu připravit, abychom příští víkend byli mnohem, mnohem lepší.

Dneska to byl první ze série tří zápasů s papírově hratelnými soupeři, je hodně nepříjemné, že jsme to dnes nezvládli?
Samozřejmě, je to nepříjemné. Jak už jsem ale říkal, pro nás je každý zápas stejně důležitý a v každém zápase chceme uspět. Tím, že jsme hráli proti týmu, který na tom byl bodově podobně, je to samozřejmě o to horší. Musíme se připravit na další zápas a uspět v něm.

Jak nyní vnímáte zápas v Liberci v dalším ligovém kole?
Samozřejmě chceme vyhrát. Musíme se pokusit odčinit dnešní špatný výkon, což uděláme nejlépe tak, že z následujících dvou zápasů vytěžíme šest bodů.