Dynamo v sobotu nestačilo v domácím prostředí na Pardubice a po prohře 0:1 odešlo z utkání bez bodu. Nepovedený duel hodnotil bezprostředně po zápase slovenský brankář Dynama Dávid Šípoš.

Šipi, jak hodnotíš dnešní zápas?
Byl to jeden z našich nejhorších zápasů v této sezoně, možná ten úplně nejhorší. Úplně jsme zaspali úvod i celý první poločas. Ve druhé půli jsme to chtěli nějak zlomit naší bojovností, snažili jsme se vyhrávat souboje a zjednodušit hru, ale nevycházelo nám ani to. Bylo to špatné.

V čem vidíš důvod toho, že nám to dnes nešlo?
Nevím, to je velmi těžká otázka. Sami jsme se na to po zápase snažili najít odpověď. V tréninku to podle mě tenhle týden vypadalo dobře, ale tréninky nikoho nezajímají, jde o zápas. V něm se nám to nepovedlo. Nevím, jestli jsme nebyli trochu svázaní důležitostí utkání nebo brzkým obdrženým gólem. Bylo to ale špatné, nechceme se na nic vymlouvat.

V zápase na tebe nešlo moc střel, to pro brankáře bývá vždy složitější, že?
Samozřejmě, když přijde šance soupeře a brankář není rozchytaný, může to být složitější. O poločase se mnou mluvil Kříža (trenér brankařů Zdeněk Křížek - pozn. red.), že nějaká velká šance soupeře ještě určitě přijde a že ji musím chytit, abych týmu pomohl a abychom zápas otočili. V druhé půli už jsme neinkasovali, Pardubice už ani žádné velké šance neměly, bohužel jsme je ale neměli ani my.

Jak jsi viděl situaci při obdrženém gólu?
Musím se na to ještě podívat. Z mého pohledu jsme ale situaci nezachytili už od jejího počátku. Jejich stoper vyvezl balon, přihrál do kraje, odkud přišel přízemní centr do šestnáctky, kde si to navzájem sklepli a na čtyři přihrávky se tak dostali do našeho vápna, aniž bychom my byli v nějakém souboji o míč. Bavili jsme se teď s Kubou Horou, že on chtěl střelu zblokovat, jejich útočník mu to ale trefil mezi nohama. Já jsem se snažil reagovat, ale bylo to daleko a na míč jsem nedosáhl. Mrzí mě to, vždycky se dá udělat něco víc, žádný brankář nechce dostávat góly. Věřil jsem, že dnešní zápas odchytám s čistým kontem, to se ale bohužel nepodařilo.

Budete to příští týden chtít v Liberci odčinit?
Samozřejmě. Já věřím, že podobný výkon už se nikdy nezopakuje. V Liberci to bude těžké, venku se nám moc nedaří. Po dnešním výkonu se ale musíme semknout a v Liberci do toho dát sto procent. Uvidíme, na co to bude stačit. Budeme chtít ukázat, co v nás je a přivést domů nějaké body.