České Budějovice se o další ligové body ve 23. kole FORTUNA:LIGY budou prát ve městě automobilů s tamní Mladou Boleslaví. Tým vedený pod taktovkou trenérů Lercha a Kladrubského v posledním ligovém zápase získal všechny tři body a bodovat Jihočeši budou chtít i v sobotu. Obejít se však budou muset bez vykartovaného Patrika Hellebranda, Wale Musy Alliho, Martina Králika a k dispozici nebude kvůli dohodě o hostování ani Florent Poulolo. Utkání v Lokotrans aréně začne v sobotu v 15 hodin.

Statistiky


FK Mladá Boleslav
www.fkmb.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
6. místo (29 bodů)
Umístění v tabulce
15. místo (17 bodů)
37:37
Skóre
22:47
Vasil Kušej, Daniel Mareček (6)
Nejlepší střelci
Zdeněk Ondrášek,
Wale Musa Alli (3)
Vasil Kušej (7)
Nejvíce asistencí
Wale Musa Alli (3)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 0:0
Poslední ligový zápas
Dynamo – Olomouc 2:1
RPRPR
Forma
VPVRP

FK Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi do druhé poloviny FORTUNA:LIGY nevstoupili podle svých představ, ze tří jarních zápasů získali pouhé dva body. Svěřenci trenéra Davida Holoubka, který vystřídal v zimní přestávce Marka Kuliče, v prvním utkání tohoto kalendářního roku remizovali 1:1 na horké půdě Viktorie Plzeň. O týden později na svém hřišti Mladá Boleslav přivítala ostravský Baník a padla 1:3. Fotbalovému celku z města automobilů to nevyšlo ani do třetice, když o uplynulém víkendu uhrál bezbrankovou remízu v Hradci Králové.

Mladoboleslavští na jaře tak skórovali pouze dvakrát a s 29 body se nachází na šestém místě ligové tabulky. Stejně bodů jako modrobílý klub má také sedmý Slovan Liberec a osmá Sigma Olomouc. Na pátý Baník pak Holoubkova parta ztrácí body dva. Nejvíce startů si v aktuálním ročníku FORTUNA:LIGY připsal brankář Matouš Trmal a záložník Daniel Mareček, kteří zasáhli do všech 22 duelů. O jeden zápas méně na svém kontě mají obránci Ondřej Karafiát a Marek Suchý, záložník Tomáš Ladra a útočník Júsuf Hilál.

Nejlepšími střelci našeho sobotního soupeře jsou Vasil Kušej a Daniel Mareček, kteří se prosadili šestkrát. Prvně jmenovaný fotbalista je zároveň nejlepším asistentem svého týmu, svým spoluhráčům nahrál na sedm branek.

Vzájemná bilance

Ve vzájemných zápasech mezi Českými Budějovicemi a Mladou Boleslaví mají navrch Modrobílí, neboť ze 31 utkání z toho právě celek z Mladé Boleslavi vyšel vítězně hned devatenáctkrát. Šestkrát zvítězilo Dynamo a šestkrát zápasy mezi těmito dvěma celky skončily remízou.

Informace pro fanoušky

Všichni fanoušci, kteří nás v sobotu do Mladé Boleslavi pojedou podpořit, si vstupenku mohou pořídit před utkáním na místě.