Mladý útočník Vojtěch Hora nastoupil v duelu s Jihlavou od začátku druhého poločasu po boku Martina Práška a připsal si několik zajímavých akcí. Dostal se také do dvou situací, které mohly skončit gólem, devatenáctiletého útočníka ovšem svými skvělými zákroky vychytal jihlavský gólman Adam Jágrik.

Vojto, jak hodnotíš zápas s Jihlavou?
První zápas v přípravě dobrý, těšil jsem se na to, ale výsledek je zklamání. Takovéto zápasy musíme vyhrávat, musíme se připravit na zápasy v druhé polovině sezony, kde to bude důležité a musíme v nich sbírat body. Je škoda, že jsme dnes vedení 2:0 neudrželi a je z toho jen plichta.

Takřka celý zápas jste ale měli územní převahu, šlo něco udělat lépe?
Drželi jsme více balon, měli jsme více šancí, ale fotbal se hraje na góly a když své šance neproměníme, tak nemůžeme být úspěšní. To se dnes ukázalo, ale byl to první zápas, všechno si teprve zase musí sednout a budeme rádi, když se nám v dalších zápasech bude více dařit. Musíme své šance ale proměňovat.

V utkání jsi také měl pár šancí, překvapilo tě, že jsi se k nim takto dostal?
Ani ne, gólman ale předvedl dva skvělé zákroky. Ode mě to však musí být branka, kdybych takovéto příležitosti měl v lize, musí to skončit brankou. Je ale jedno, jestli je to v přáteláku nebo v lize, góly chci a musím dávat pořád.

V útoku jsi ve druhé půli nastoupil s Martinem Práškem, jak se ti s ním hrálo?
S Prášou jsme spolu už hodněkrát hráli v béčku nebo v devatenáctce, takže jsme na sebe zvyklí. Je to skvělý útočník, myslím, že dnes to potvrdil. Měl tam také nějaké šance, brankář mu je ovšem chytil. Když bude pracovat, myslím si, že jeho budoucnost může být hodně zajímavá.

Jak hodnotíš první týden přípravy, který máte za sebou?
Je to náročné, ale to k tomu patří. Musíme furt dřít, makat a věřit v naše schopnosti. Bez toho to nepůjde.