Na reprezentační přestávku si Dynamo nachystalo pro své fanoušky příležitost, jak být svému klubu zase o něco blíž. V rámci spolupráce s VŠTE připravilo turnaj ve FIFA 23, kterého se zúčastnili čtyři vylosovaní fanoušci ze zápasových zpravodajů, dva členové A-týmu a také zástupci vysoké školy.

Během přestávky ligového kolotoče se ve čtvrtek 7. září na Střeleckém ostrově sehrála spousta fotbalových utkání. Nikoliv těch na trávníku, ale ve VIP prostorech na herní konzoli, kterou je Playstation 4. Na něm probíhal turnaj ve hře FIFA 23. Akce probíhala v odpoledních hodinách a zúčastnilo se jí osm účastníků. Mezi nimi byli dva českobudějovičtí fotbalisté, konkrétně letní posily Pavel Osmančík s Matoušem Niklem.

Akce byla uspořádána právě ve spolupráci s Vysokou školou technickou a ekonomickou, která zajistila Playstationy a hrací obrazovky. „Snažíme se našim fanouškům připravovat akce, které prohloubí jejich vztah směrem ke klubu. Máme pro ně připravenou řadu dalších aktivit, na které se mohou těšit. Samotný FIFA turnaj byl prvním ročníkem, v budoucnu bychom ho chtěli rozšířit a umožnit se účastnit většímu množství našich příznivci," komentoval marketingový manažer Filip Kortus.

Účastníci hráli s osmi nejlepšími týmy podle ratingu. Těmi jsou anglické celky Manchester City, Liverpool a londýnská Chelsea, nadále týmy ze Španělska, kterými jsou Barcelona a Real Madrid, francouzské PSG, milánský Inter a mnichovský Bayern.

Tyto týmy byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech a z každé skupiny postupovaly první dva celky. První ze skupiny A se v semifinále utkal se druhým ze skupiny B a druhý umístěný ve skupině A se v souboji o finále utkal s vítězem skupiny B.

„Akce se moc povedla, všichni jsme si odpoledne náramně užili. Mohli jsme si dokonce zahrát proti klukům z A–týmu, kterým jinak při ligových utkáních fandíme na tribunách. To byl opravdu zážitek a děkujeme za něj,“ hodnotil Matyáš Nedvěd, jeden z účastníků turnaje a letitý fanoušek Dynama.