Jeden den, dvě nové posily. Po Michalu Hubínkovi se upsal Dynamu také Jiří Skalák. Bývalý reprezentant, hráč anglického Brightonu a Millwallu, pražské Sparty nebo Mladé Boleslavi. V posledním jmenovaném klubu mu skončila smlouva a do Dynama tak přichází jako volný hráč. Smlouvu podepsal na jeden s rok s dvouletou opcí na prodloužení.

Životopis Jiřího Skaláka by se dal označit za při nejmenším bohatý. S ligovým fotbalem začínal ve Spartě, vyzkoušel si sezonu na Slovácku nebo ve Zbrojovce Brno. To hlavní ale dokázal až v Mladé Boleslavi, kde během dvou sezon od roku 2014 do roku 2016 nasázel dvanáct branek a dalších deset připravil. I díky tomu si vysloužil přesun do Anglie. Tam hrál za Brighton, pomohl mu k postupu do Premier League, a štěstí zkoušel pak také v Millwallu ve druhé nejvyšší soutěži. V roce 2020 se pak Skalák vrátil zpět do Mladé Boleslavi, kde hrál v posledních třech sezonách FORTUNA:LIGU.

Zajímavá je také Skalákova reprezentační kariéra. Během své kariéry prošel všemi mládežnickými kategoriemi národního týmu a dotáhl to až do áčka. V něm nastřádal celkem 17 zápasů, zahrál si třeba v kvalifikačních zápasech na mistrovství světa a Evropy a byl součástí týmu, který reprezentoval Česko na EURU v roce 2016. Na turnaji nastoupil třeba do zápasu s Chorvatskem.

“Jirku znám už snad osm let, je skvělé vidět, v jak velkou osobnost za tu dobu vyspěl. Chci mu poděkovat za to, jak přistoupil k jednání o smlouvě, a že jsme se nakonec dokázali dohodnout. V Jirkovi získáváme personu, ale taky hráče připraveného pomoci týmu na place,“ říká o 31letém křídelníkovi sportovní manažer Jan Podroužek.