Kvůli sněhové kalamitě Dynamo během uplynulého víkendu ligu nehrálo. Do kolotoče zápasů se ale nyní vrací venkovním utkáním na půdě Viktorie Plzeň. Zápas 18. kola FORTUNA:LIGY je na programu tuto neděli od 15:00.

Statistiky


FC Viktoria Plzeň
www.fcviktoria.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
3. místo (29 bodů)
Umístění v tabulce
16. místo (10 bodů)
37:24
Skóre
15:34
Pavel Šulc (7)
Nejlepší střelci
Jakub Hora (3)
Durosinmi, Kalvach (5)
Nejvíce asistencí
Alli, Ondrášek, Adediran (2)
Boleslav - Plzeň 1:3
Poslední ligový zápas
Slavia – Dynamo 2:1
VRPVP
Forma
PPPPP

FC Viktoria Plzeň

Viktoria Plzeň letos opět bojuje na obou frontách, jak ve FORTUNA:LIZE, tak na evropské scéně. Po postupu přes tři kvalifikační kola hraje na podzim utkání ve skupinové fázi Evropské konferenční ligy. Zde si vede náš nedělní soupeř výtečně. Z dosavadních pěti utkání s Ballkani, Astanou a Dinamem Záhřeb odešla Viktorie s plným bodovým ziskem a s předstihem dvou zápasů si zajistila postup do jarní fáze soutěže.

Na domácí scéně Plzeň občas klopýtne, i přesto aktuálně drží za pražskými "S" třetí příčku v ligové tabulce. Největší minutáž napříč všemi soutěžemi má z kádru Viktorie stoper Robin Hranáč, který letos odehrál hned 27 z celkových 29 utkání. Dalšími v pořadí jsou v tomto ohledu středopolař Lukáš Kalvach, letní posila do obrany Sampson Dweh a gólman Jindřich Staněk.

V posledních ligových kolech se však Plzni příliš nedaří. Z posledních šesti utkání vyhrála dvakrát, dokázala porazit Slavii a ve středeční dohrávce 6. kola Boleslav. Ze zbylých zápasů si připsala bod za remízu s Hradcem a z duelů se Slovanem Liberec, Karvinou a Slováckem odešla bez bodu.

SK Dynamo

Dynamo neprožívá dobré období a z posledních utkání pěti ligových utkání nevydolovalo ani bod. V týdnu před zápasem vyhlížel duel s Plzní trenér Tomáš Zápotočný: "Minulý víkend jsme kvůli kalamitě nehráli. Doufám, že delší čas na přípravu na zápas s Plzní nám pomohl a v neděli kluci předvedou poctivý výkon jako na Slavii. Byl jsem se ve středu podívat na dohrávce Plzně s Boleslaví, takže jsem rád, že jsem naživo viděl, jak Plzeň hraje. Věřím, že když zahrajeme podobně jako na Slavii a budeme ještě trochu nebezpečnější v koncovce, tak bychom si mohli z Plzně odvézt aspoň bod."

Základní sestava Plzně v posledním ligovém zápase proti Boleslavi:

Vzájemná bilance

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 13. 8. 2023):
SK Dynamo ČB – FC Viktoria Plzeň 2:5 (1:2)
Góly: 45+3. J. Hora z pen., 74. Osmančík - 10., 72. a 90+2. z pen. Šulc, 8. Traoré, 46. Bucha.
ŽK: Králik, Ondrášek, Čmelík - Šulc.
Sestava Dynama: Janáček - Broukal (68. Osmančík), Havel, Králik - V. Hora (46. Čmelík), J. Hora, Čermák, Trummer - Hellebrand (81. Hais), Suchan (46. Adediran) - Ondrášek. Trenér: Nikl.br> Sestava Slavie: Staněk - Hejda, Hranáč, Dweh - Kopic (90+3. Holík), Bucha, Kalvach, Traoré (81. Vlkanova), Cadu (81. Jemelka) - Šulc - Durosinmi (70. Kliment). Trenér: Koubek.

Vstupenky pro vyjíždějící fanoušky

Dynamáčtí fanoušci, kteří plánují utkání sledovat ze sektoru hostů najdou odkaz na nákup vstupenek v tomto článku.

Utkání 18. kola FORTUNA:LIGY mezi Plzní a Dynamem bude na programu v neděli 10. prosince od 15 hodin v plzeňské Doosan aréně a vy ho můžete sledovat zde v online reportáži.