Do zápasu naběhl na začátku druhé půle z lavičky a dokázal připravit vítězný gól Dynama. „Jsem rád, že jsme to zvládli,“ říká Patrik Hellebrand, který těžce nesl střídání několik minut před koncem. S trenéry si ale vše vyříkal a na tiskové konferenci se omlouval.

Patriku, jak zápas hodnotíš?
Myslím si, že ze začátku byl Jablonec trochu lepší. Dal nám gól, pak jsme ale udělali jednu dobrou akci my, trefili jsme se z penalty a otočilo se to. Bylo to vyrovnané utkání, naštěstí jsme ale dali druhý gól my. Jsem rád, že jsme to zvládli.

S jakými pokyny jsi vyběhl z lavičky po poločase do zápasu?
Měl jsem pokyny, že si to mám hledat vepředu mezi jejich obranou a zálohou. A tlačit se do zakončení. Po tom, co jsme dostali červenou kartu, jsem šel na křídlo.

Zvládl jsi připravit Allimu rozhodující branku. Jak jsi ji viděl?
Brouky (David Broukal) mi dal balon a byli kolem mě dva nebo tři hráči. Zkusil jsem dát někomu housle a to se povedlo. (smích) Pak jsem dal jednoduchou přihrávku Allimu a ten to skvěle vyřešil.

Nejde se zeptat na střídání. Podle reakce tě asi zaskočilo, že?
Jo, zaskočilo. Byl jsem naštvaný. Měl jsem emoce. Ale chci se trenérům omluvit, jsou skvělí, věřím jim. To je fotbal, to jsou emoce. Jsem rád, že jsme vyhráli. Kdo sleduje fotbal a má ho rád, ví, že takové emoce jsou normální. Jsem rád, že jsme to zvládli a chci se jim ještě jednou omluvit.