Víkend se z pohledu dvou nejsledovanějších týmů Dynama ponese v duchu ligových bitev. Áčko se představí v rámci třetího kola FORTUNA:LIGY proti Hradci Králové, béčko nastartuje tažení novým ročníkem České fotbalové ligy. Sezonu zahájí B-tým v Hostouni a podle kouče Dušana Žmolíka, který poskytl klubovému webu rozhovor, jsou jeho svěřenci připravení.

Trenére, jak přípravu před startem nové sezony hodnotíte?
Hodnocení přípravy je jednoduché, povedlo se nám vše. Dařilo se nám v trénincích, herně v zápasech, připravili jsme se kondičně a vztahy v kabině, na které by v kolektivním sportu měl být kladen extrémní důraz, jsou na skvělé úrovni. Dál je můžeme rozvíjet a na to nasazovat fotbalové dovednosti. Během těchto pár týdnů nám příprava ukázala, že tito kluci mohou vytvořit tým, který bude hrát znovu zajímavý fotbal, na který se snad vyplatí přijít a nebude to pro fanoušky ztráta času.

Je vůbec něco, co se podle vás nepovedlo?
Neumím teď najít něco, co by se nám výrazně nepovedlo. Lépe řečeno, v každém tréninku i zápase co jsme hráli, byla spousta situací, které se dají udělat lépe, ale to jsou detaily, které mnohdy fanoušek nepostřehne. Pokud ovšem tyhle detaily budou chtít hráči zlepšovat, budou se dále posouvat individuální výkony a tím i výkon týmu. Je na každém z nás, jak moc kdo chce být “perfektní”. Tohle se těžko trénuje, každý tu touhu má v sobě méně či více. To je jeden z úkolů nás trenérů, vytvořit takové prostředí, aby ti s největší touhou po perfekcionismu, nakazili ostatní.

Jak jste spokojený se skladbou kádru?
V kádru máme hráče rok zkoušené třetí ligou a ty, kteří přechází z dorosteneckého fotbalu. Přechod mají ulehčený. Trénovali s námi a dorostenecké celky hrají velice podobně. Tito hráči budou mít úkol přijmout, vést a pomáhat klukům z dorostu, kteří nás mnohdy doplňují v tréninku, aby se cítili dobře a měli motivaci u nás sbírat zkušenosti.

S jakým cílem budete do nové sezony České fotbalové ligy vstupovat?
Snad se kluci nebudou zlobit, když prozradím, jaké máme cíle. Cíl jsme si dali takový, který můžeme ovlivnit a nemůže to pokazit soupeř. Chceme hrát atraktivní fotbal a jako juniorka si pod tím představujeme následující: hodně šancí, spousta sprintů, střely na bránu, hra 1 na 1, odvážné odebírání míčů, presink na soupeře, vědomá kombinační hra a snad přidáme i kreativitu. Tento cíl není jednoduchý. Upletli jsme si na sebe bič, nebude možné se někde schovat, je potřeba si věřit, znát svoji roli, své silné a slabé stránky, důvěřovat lidem v týmu, vědět kdo za co zodpovídá a hlídat si nastavená pravidla. Úkolů je spousta a určitě se v tréninku nudit nebudeme, protože o tom nestačí mluvit a psát, je potřeba tomu věnovat každý den spousty energie.

Závěrem bych kluky rád veřejně pochválil. Zaslouží si, aby si jejich blízcí přečetli, že jsou minimálně ve fotbale skvělými spoluhráči a lidmi, se kterými my trenéři rádi téměř denně spolupracujeme.